Mintchokladkaka med polkaströssel (Och en Vinnare)

Mintchokladkaka med polkaströssel (Och en Vinnare)

Idag, Alla hjärtans dag åt vi Tacos Deluxe på högrev (gjord i Crock-pot), recept kommer… Desserten bestod av Mintchokladkaka med polkaströssel båda recepten kan ni även hitta hos Coop. Kakan var lite väl kraftig för vår smak men älskar man choco och mint är detta en fullsträff!

 •  200 g rumsvarmt smör
 • 4 dl strösocker
 • 4  ägg
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 dl kakao
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 100 g mörk choklad med mintcrisp
 • 100 g krossade Mariennekarameller
 • 1 msk smör
 • 2 msk ströbröd
 • Glasyr:
 • 100 g mörk choklad med mintcrisp
 • Garnering:
 • 1 dl grovt krossade polkagrisar

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält chokladen i vattenbad.

Vispa ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Vispa inte mer än nödvändigt. Vänd ner de krossade karamellerna. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.

Smält chokladen till glasyren i vattenbad och ringla över kakan. Strö över krossade polkagrisar.

Samtidigt vill jag gratulera vinnaren av en Matkasse från Coop! Med tipset:

“Tipsar om god plockmat som jag gjorde till förra helgen: Smördegslindad snacksalami. Ta snacksalami eller skär ölkorv i cirka 3 cm långa bitar. Skär smördeg i cirka 1-1,5 cm breda remsor linda runt korven. Grädda på 200 grader i cirka 10 minuter. Servera till en dipp gjord på creme fraiche och citronpeppar.”

Grattis Anna!

nette
info@kardemummagumman.se
5 Comments

Post A Comment