Laxpaj med Sparris och Fetaost

NU är vi hemma i Stockholm igen, för några dagar! Sen återvänder vi till Närpes igen för 2 veckor och för att gå på bröllop! 🙂 Här kommer receptet på laxpajen vi hade för några helger sen i väntan på något mer spännande! 🙂

Pajdeg

 • 3 1/2 dl vetemjöl
 • 125 g smör
 • 2 msk vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 200. Dela smöret i mindre bitar. Tillsätt mjöl och vatten. Knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Kavla ut eller tryck ut degen i pajformen.

Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.

Laxpaj

 • 4 ägg
 • 2 dl mjölk
 • 1/2 dl grädde
 • 250 g varmrökt lax
 • 100 g philadelphiaost
 •  1/3 dl hackad dill
 • 150 g riven västerbottensost
 • fetaost i bitar
 • sparris & skivad tomat

Gör såhär:

Vispa ihop ägg, mjölk, peppar, västerbottensost och färskost. Tillsätt dill. Ta ut pajskalet ur ugnen. Fördela laxen i pajformen, häll över stanningen . Grädda i cirka 200 grader i 35-40 minuter. Skär tomat i tunna skivor och koka sparrisen (1-2 min i saltat vatten). När pajen har ca halva tiden kvar i ugn lägger du på tomaterna, sparrisen och fetaosten och gräddar den färdigt.