Risgrynsgröt i ugn

Beställningen från dottern löd risgrynsgröt, har alltid kokat den på det traditionella sättet på spisen men denna gång hade vi pepparkaksbakning på G så den fick sköta sig själv i ugnen, och så himla smidigt!!!

Det här behöver du:

3 dl grötris
6 dl vatten
8 dl mjölk
2 kanelstänger
1 tsk salt
1 msk socker

Gör så här:

Sätt ugnen på 100 grader. Koka risgrynen i saltat vatten i 10 minuter. Blanda ner mjölken med risgrynen och
kanelstängerna och låt allt få ett uppkok. Ställ sedan in grytan med lock i ugnen på nedersta falsen. (Grytan måste vara ugnsfast) Låt stå i cirka en timme. Kontrollera om det behövs mer mjölk efter 45 minuter. Smaksätt med salt , socker och en klick smör.

Saftsoppa kokad på mormors saft ska det vara till…

Emmis sysselsatte sig med att baka pepparkakor & äta deg så länge…

Brukar ni koka gröten i ugnen? 🙂