Rostbiff med potatis och Körsbärssås (Crock-pot)

Kl 08.00 satte jag ner 1½ kg rostbiff, 2 gula lökar i klyftor, 3 morötter i bitar, 2 dl vatten, 1 dl rödvin och en buljongtärning i Crock-pot. Låg värme i 9 h på timer! Gissa om det doftade underbart i stugan när man öppnade dörren 7 h senare!? Då var köttet redan så mört så det föll isär…

Testade göra en god Körsbärssås med hjälp av skyn, rödvin och Körsbärssirapen.

Körsbärssås
1 st schalottenlök, finhackad
1 msk smör
1 dl steksky
1 dl vatten
2 dl rödvin
½ dl körsbärssirap
 salt och peppar

Fräs den finhackade schalottenlöken i smör. Häll på sky, rödvin samt vatten. Låt koka ihop under lock ca 15-20 min. Sila, tillsätt körsbärssirap, smaka av med salt och peppar. (Red av med Maizena om du vill ha tjockare sås)

Jag är lite tveksam till sånahär manicker, men den kan sin sak!4 thoughts on “Rostbiff med potatis och Körsbärssås (Crock-pot)”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *