Rostbiff med potatis och Körsbärssås (Crock-pot)

Rostbiff med potatis och Körsbärssås (Crock-pot)

Kl 08.00 satte jag ner 1½ kg rostbiff, 2 gula lökar i klyftor, 3 morötter i bitar, 2 dl vatten, 1 dl rödvin och en buljongtärning i Crock-pot. Låg värme i 9 h på timer! Gissa om det doftade underbart i stugan när man öppnade dörren 7 h senare!? Då var köttet redan så mört så det föll isär…

Testade göra en god Körsbärssås med hjälp av skyn, rödvin och Körsbärssirapen.

Körsbärssås
1 st schalottenlök, finhackad
1 msk smör
1 dl steksky
1 dl vatten
2 dl rödvin
½ dl körsbärssirap
 salt och peppar

Fräs den finhackade schalottenlöken i smör. Häll på sky, rödvin samt vatten. Låt koka ihop under lock ca 15-20 min. Sila, tillsätt körsbärssirap, smaka av med salt och peppar. (Red av med Maizena om du vill ha tjockare sås)

Jag är lite tveksam till sånahär manicker, men den kan sin sak!

nette
info@kardemummagumman.se
4 Comments
  • Micki
    Posted at 11:31h, 01 december Svara

    Tjingeling! Vem vann kolsyremaskinen? Missade det… 🙁

  • Mats
    Posted at 08:28h, 02 december Svara

    Funderar på sådan maskin, men känns det säkert att gå hemifrån med den på? Eller är det bara jag som är lite nojjig 🙂

    http://www.flipfood.se

  • Fröken Dill
    Posted at 14:13h, 02 december Svara

    Körsbärssås – spännande! var köper man körsbärssirap?
    Undrar fröken Dill

  • H
    Posted at 08:10h, 04 augusti Svara

    Trevlig blogg du har.
    Detta låter toppen & ser gott ut.
    Blev nyfiken på denna roliga apparat, var har du köpt den?
    Mvh H

Post A Comment