julgodis

Bountybollar med Flingsalt

Julgodistillverkningen har startat och dessa bountybollar (smakar verkligen som bounty) var försvinnande goda! Perfekt att göra med barnen då de får hjälpa till att röra och göra småbollar! 🙂

julgodis

 ca 40-50 små bollar

Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)

Garnering:
200 g ljus blockchoklad (behövdes lite mer för mig)
Flingsalt eller små silverkulor

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna lite och rulla sen till små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timme. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen, använd en tandpetare så går det lättare. (På med lite flingsalt eller silverkulor) och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.

Bountybollar