Bountybollar med Flingsalt

julgodis

Bountybollar med Flingsalt

Julgodistillverkningen har startat och dessa bountybollar (smakar verkligen som bounty) var försvinnande goda! Perfekt att göra med barnen då de får hjälpa till att röra och göra småbollar! 🙂

julgodis

 ca 40-50 små bollar

Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)

Garnering:
200 g ljus blockchoklad (behövdes lite mer för mig)
Flingsalt eller små silverkulor

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna lite och rulla sen till små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timme. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen, använd en tandpetare så går det lättare. (På med lite flingsalt eller silverkulor) och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.

Bountybollar

nette
info@kardemummagumman.se
14 Comments
  • Sussi Hägg
    Posted at 10:12h, 28 november Svara

    Dom här ska jag göra med mina barnbarn 🙂
    Goda o lätta!!
    Kram Sussi

  • Steffi
    Posted at 11:26h, 28 november Svara

    De här måste provas, de ser helt fantastiska ut!!! Mmmm…

  • Spanienfrugan
    Posted at 14:06h, 28 november Svara

    Låter inte alls obehagligt! Bounty gillar jag med 🙂

  • Anna/Frostrosor
    Posted at 19:13h, 28 november Svara

    Bountybollar är ju en storfavorit! Dock har jag aldrig provat med flingsalt till!

  • Åsa
    Posted at 19:17h, 28 november Svara

    UNDERBART, måste göra…

  • Mats
    Posted at 11:35h, 29 november Svara

    Wow vad goda dem ser ut, nu ska jag baka i helgen.

    Dem ser så goda ut att jag lade in dem på flipfood.se
    http://www.flipfood.se/bountybollar-med-flingsalt.aspx

    Jag hoppas att det var ok 🙂

  • Nora
    Posted at 17:42h, 30 november Svara

    Åh jag som älskar kokos men hatar att baka haha! Fast du hade ju en matlagningskurs för pappa och då borde han väl ha lärt sig att baka också, eftersom att ni gjorde efterätt. Får väl övertala honom att hjälpa mig haha 🙂

  • kardemumma Gumman
    Posted at 19:10h, 30 november Svara

    Mats: Det är ok! 🙂

    Nora: Kan visa dig nästa gång! 😉 Men dehär kommer du kunna fixa helt själv! De är inte svåra alls… 🙂

  • Veronica
    Posted at 11:39h, 02 december Svara

    Mums, tror nästan att jag tar och lånar receptet. Lät super gott! Du har verkligen en jättefin blogg! Kika gärna in hos mig om du har tid. önskar dig en trevlig 2:a advent.

  • Katja
    Posted at 13:56h, 02 december Svara

    Oh,dessa är sååå goda! Jag bakade dem förra året och de försvann väldigt snabbt!

    Passar på att tipsa om tävlingen på Foodelicious.se också. Man kan vinna presentkort på Kökshem.se! 🙂

  • Sandra Drömkaka
    Posted at 15:04h, 02 december Svara

    Oj,oj så himla goda de här ser ut och låter! Det här blir nog ett av de julgodisen jag bakar i år 🙂 !

  • ElinsPhoto
    Posted at 16:44h, 02 december Svara

    Mmmm ser goda ut. De ska jag prova göra nästa vecka 🙂 mums!

  • Alexandra - kärlek på tallrik
    Posted at 21:23h, 03 december Svara

    Oh, yum, de ser fantastiskt goda ut! Jag som älskar kokos – bounty är en stor favorit – jag bara måste göra dem här nu i jul <3

  • HurtMaja
    Posted at 14:05h, 06 december Svara

    Ser gott ut!

Post A Comment