
24 nov Pepparkaksmuffins med Dulche de leche frosting
Adventsfika står för dörren och ni googlar recept! Här ska jag ge er kvällens recept, Pepparkaksmuffins med Dulce de leche frosting! ( byt ut frostingen till lingonfrosting om ni vill ha lite syrligare..) 🙂
-
100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypasalt
2 msk pepparkakskryddor -
3 msk lingonsylt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader . Vispa ägg, socker, vaniljsocker poröst. smält smör, och häll i mjölken, lingonsylten samt pepparkakskryddorna i det smälta smöret och låt det svalna. Häll i smöret i smeten och blanda därefter i mjöl,bakpulver och salt. Placera ut i muffinsformar/muffinsplåt och grädda i ca 15-20 min.
Frosting
3 msk Dulce de leche* (eller 60 g mjukt smör)
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
Lägg allt i en skål, vispa fluffigt med elvisp. (Om du gör frostingen med smöret, tillägg gärna 2 msk lingonsylt och några droppar röd karamellfärg) Låt stå en stund i kylen om det blir för löst.
Ugnsvakten står på sin vanliga plats!
*Dulche de leche får ni om ni kokar en burk kondenseradmjölk i ca 3 h, se till att den är täckt med vatten hela tiden…
Formarna kommer från Hembakningsrådet…
Matskafferiet
Posted at 21:35h, 24 novemberSer riktigt smarriga ut!
Anna
Posted at 13:36h, 25 novemberHur länge går det att spara “såsen” i burken eller går det att frysa? Det behövs ju bara 3msk, nog för att det är gott men:D Eller har du andra bra tips till vad den kan användas till?
kardemumma Gumman
Posted at 14:05h, 25 novemberFlytta innehållet till en annan burk med lock så håller den ca 2 veckor! 🙂 Annars finns det länkar till andra recept med dulce de leche här efter inlägget! 🙂
Anna
Posted at 14:32h, 25 novemberTack,
Iblan är man blind 😀
Anna/Frostrosor
Posted at 00:38h, 26 novemberMmmm…. det ser fantastiskt gott ut!
Amy's piece of cake
Posted at 23:02h, 26 novemberOjojoj, va mumsigt! Här ska det bakas. Tack för fint tips! 🙂
Pia
Posted at 23:39h, 26 novemberLåter sött och gott men sötast är nog ugnsvakten. / Pia
Camilla
Posted at 16:18h, 27 novemberI Molpe har det bakats pepparkaksmuffins. Tackar för recepet ! Ni ska ha en fin adventstid ! Mvh. Camilla
Att vara någons fru
Posted at 12:46h, 19 decemberMen guuud så gott det låter! 🙂