19 sep Falafel med Tzatziki & sallad (Lchf)
Falafel är en av de rätter jag tycker mycket om, även Emmis äter dehär “gröna köttbullarna”, billigt och snabblagat dessutom så nästa vecka ser vi väl falafel på fler familjers middagslistor?! 🙂
Ingredienser
2 burkar konserverade välavrunna Kikärter
1 dl persilja
2 msk vetemjöl (el mandelmjöl för lchf)
2 klyftor pressad vitlök
1 tsk salt
1½ tsk mald spiskummin
1½ tsk mald koriander
½ tsk cayennepeppar
2 tsk mynta
(en gnutta socker, uteslut vid lchf)
Gör så här:
Mosa eller mixa kikärterna och blanda ner övriga ingredienser. Forma till små bollar och stek i en blandning av olivolja och smör tills de får fin färg. Servera med grönsaker, tzatziki och ev pitabröd.
Tzatziki
- 2½ dl Turkiskyoghurt
- ½ Gurka
- 1 pressad vitlöksklyfta
- salt & peppar
Riv gurkan grovt på ett rivjärn och pressa ur saften. Blanda alla ingridienser i en skål och låt stå kallt minst 1 timme innan servering!
Frida
Posted at 20:47h, 19 septemberÅh, detta ska absolut provas ::) Vilken fin blogg du har här!!
Hoppas att du har fått en fin start på veckan!
Anna/Frostrosor
Posted at 22:53h, 19 septemberSer riktigt gott ut! Detta måste jag prova! Vad tyckte dina barn om dessa?
kardemumma Gumman
Posted at 23:15h, 19 septemberEmmis gillar dem! (Men använd inte för mycket cayenne) sen vill hon doppa ordentligt i såsen! 😉 Oliven har inte fått smaka än då de är så välkryddade…
Alexandra - kärlek på tallrik
Posted at 00:01h, 23 septemberÅh, jag älskar falafel, och dina ser fantastiskt goda ut <3 YUM! Det är inte bra att läsa matbloggar vid den här tiden, jag blir ju bara hungrig 😉
Clara
Posted at 19:49h, 14 februariJag testade dom och de var supergoda! De höll ihop och var jättebra! Jag rekommenderar verkligen det här receptet 😀