Lchf Chokladmuffins

Emmis på bakhumör, muffins valde hon och samtidigt passar jag på att fylla frysen med Lchf gott när suget sätter in! Ni undrar hur det går med Lchf! Jo det går ju jättebra, förutom frukosten… Den är katastrof (och den gångna helgen) 😉! Varje morgon blir det 2 Finncrisp fulla med pålägg och ost, (såklart varvat med bacon & ägg), ibland även en frukt, får typ i mig största ransonen kollisar på morgonen, resten av dagen löper fint sen! Har inte vägt mig på ett tag nu men har redan passerat mitt första delmål på – 5 kg som skulle nås i oktober enligt planen! 🙂

Det här behöver du: 10 muffins

 • 150 g smör
  150 g mandelmjöl
 • 150 g kokosmjöl (jag mixade kokosflingor)
  4 ägg
  1 dl agavesirap (Reneé Voltaire)
  4 msk kakao
  2 tsk vaniljpulver
  2 tsk bakpulver
  1 msk fiberhusk

Gör så här;
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och sirap fluffigt. Blanda i alla torra ingredienser och vispa till en jämn smet. Tillsätt smöret och rör om.
Klicka i smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Strö över grovhackad mörkchoklad på de varma muffinsen!