Ostbiffar i krämig sås (Lchf)

Pannbiff, köttbullar, biffar… allt sånt hör ju oftast till barnens favoritmat, så även i denna stuga! Ostbiffarna har jag sett runtom på lika olika bloggar de senaste dagarna och gjorde min egen variant, de var väldigt goda för oss vuxna men tydligen en aning för utsvävande för vår dam.. 😉 Byt ut ostbiten i mitten till tex blåmögelost om ni gillar det!

Det här behöver du : 

 • 800 g nötfärs
 • 1 ägg
  3 msk tomatpuré
  1 burk creme bonjour (gräslök el vitlök)
  Salt & peppar
 • ca 100 gram ost (skärs i kuber)
 • Såsen :
  1 burk Gourmet creme fraiche (valfri smak, jag tog vitlök & parmesan)
 • 2 charlottenlökar (finhackade)
 • 200 g champinjoner (hackade)
 • 2 dl grädde
 • salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop alla ingredienser till biffarna, tryck sen ut biffarna och placera i ugnssäkerform. Tryck i en ostkub i mitten på varje biff. In i ugn 175 grader ca 35-40 min. Stek löken och champinjonerna, rör ner övriga ingridienser till såsen, låt koka en stund och häll sen över biffarna, ställ tillbaka formen i ugnen ytterligare 8-10 min!

Klara för ugnen…

Klara i väntan på såsen..