Baconfyllda Bakpotatisar

Detta recept hittade jag i Fredagskocken Mattias Larssons kokbok ”Grillat”.  Mamma tyckte det lät supergott och handlade hem ingridienserna och satte igång! Det var SUPERGOTT! Vi åt dem med en sallad till… Mattias grillade sina men vi körde dem i ugnen.

Det här behöver du:

  • 3 bakpotatisar (bakade)
  • 200 g bacon
  • ½ gul lök
  • 1 burk creme fraiche
  • (Vi lade även till ½ burk creme bonjour gräslök)
  • 1 msk hackad gräslök
  • salt & peppar
Gör såhär: 
Halvera och Ugnsbaka potatisarna och gröp ur innehållet i en skål, strimla baconet och stek i panna, tillsätt löken och stek någon minut till. Låt baconet rinna av. Blanda creme fraiche, creme bonjour, baconet och gräslöken med potatisen. Blanda ihop allt och smaka av med salt & peppar. Häll över fyllningen i de tomma potatisskalen och grilla i 10-15 minuter. Eller kör i ugn på 200 grader ca 10-15 min.