Baconfyllda Bakpotatisar

Baconfyllda Bakpotatisar

Detta recept hittade jag i Fredagskocken Mattias Larssons kokbok “Grillat”.  Mamma tyckte det lät supergott och handlade hem ingridienserna och satte igång! Det var SUPERGOTT! Vi åt dem med en sallad till… Mattias grillade sina men vi körde dem i ugnen.

Det här behöver du:

  • 3 bakpotatisar (bakade)
  • 200 g bacon
  • ½ gul lök
  • 1 burk creme fraiche
  • (Vi lade även till ½ burk creme bonjour gräslök)
  • 1 msk hackad gräslök
  • salt & peppar
Gör såhär: 
Halvera och Ugnsbaka potatisarna och gröp ur innehållet i en skål, strimla baconet och stek i panna, tillsätt löken och stek någon minut till. Låt baconet rinna av. Blanda creme fraiche, creme bonjour, baconet och gräslöken med potatisen. Blanda ihop allt och smaka av med salt & peppar. Häll över fyllningen i de tomma potatisskalen och grilla i 10-15 minuter. Eller kör i ugn på 200 grader ca 10-15 min.
nette
info@kardemummagumman.se
5 Comments
  • Carolina
    Posted at 13:28h, 19 juli Svara

    Åh så gott det låter, måste provas! 🙂 kram

  • Linda - Cupcakefluffan
    Posted at 21:11h, 19 juli Svara

    Ser verkligen supergott ut

  • Pernilla
    Posted at 00:23h, 20 juli Svara

    Låter jättegott!!!

  • Hanna
    Posted at 10:27h, 20 juli Svara

    Gud vad gott! Fick nåt liknande hos min syster en gång! Fast det var stora vanliga potatisar.. inte bakpotatis.

  • sofie mumsfillibaba
    Posted at 18:55h, 23 juli Svara

    Vad gott det ser ut! Perfekt tillbehör eller bara som det är!!! Mmmm.,…

Post A Comment