Hallonrutor med kokostäcke
Här kommer receptet på Hallonrutorna vi hade på Olivias namnfest! 🙂
Det här behöver du:
-
100 g smör
-
3 ägg
- 2 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 200 g djupfrysta hallon
Kokosglasyr
- 50 g smör
- 2 ägg
- 1 dl socker
- 1 påse (200 g) riven kokos
Gör så här
Smält smöret till kakan i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt ca 30 sek. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Vänd i mjölet, blandat med bakpulver, och smöret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en bakplåtspapper klädd liten långpanna, ca 20×30 cm. Strö i hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen i 200°C, ca 15 min. Smält matfettet till glasyren i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt ca 20 sek. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda i kokos och det smälta matfettet. Bred smeten över den halvfärdiga kakan. Grädda ytterligare ca 10 min. Låt svalna och skär i rutor.