Grillade Kycklingspett med Jack Daniel´s Glaze och Myntasås samt Melon och Fetaostsallad

Grillade Kycklingspett med Jack Daniel´s Glaze och Myntasås samt Melon och Fetaostsallad

Så löd maten vi grillade ikväll när en reporter från Sydin var här för att fotografera ikväll! En trevlig och avslappnad kväll så jag hoppas det syns på bilderna! 🙂

Jack Daniel´s Glazen (från T.G.I Friday´s) var himla god så nästa gång kör jag storkok! 😀

Jack Daniel´s Glaze (TGI Friday´s)

 Det här behöver du: (ca 2½dl)

 2 vitlöksklyftor (använd en hel vitlök)
1 msk olivolja
1,6 dl vatten
2,35 dl ananasjuice (använd av juicen som finns i ananasburken)
0,6 dl teriyakisås
1 msk soja
3,2 dl farinsocker
3 msk. citronjuice (pressad citron)
3 msk finhackad silverlök
1 msk Jack Daniels Whiskey
2 msk krossad ananas
¼ tsk cayennepeppar

 Gör såhär: 

Skär av 1,25 cm av vitlökstoppen. Skär även av vitlöksroten så att vitlöken står stadigt. Skala den men lämna så pass att löken håller ihop. Ställ den i en liten ugnsfastform och häll över olivolja. Baka en timme i 160 graders ugnsvärme. Låt den sedan svalna något.

Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. Sänk sedan värmen och låt det sjuda. Kläm ut den rostade vitlöken och vispa ner 2 msk av vitlöksmassan samt resten av ingredienser i kastrullen.

Låt glazen sjuda 40-50 minuter eller till den reducerats till hälften och påminner om sirap till konsistensen. Sila bort bitarna i glazen. Klart!

(Håller någon vecka i kylskåp i en ren streiliserad burk med lock)

Idag kockade vi ute i partytältet!

Lets get this party started…

Snabbgrillad sockerkaka med jordgubbar och grädde till dessert…

Kommer man hem till en bloggare kan man hamna på bild! 😉 (Reportern Sofia)

Fick även en utmaning av reportern, att med enkla medel fixa till en sallad av de 3 vanligaste “ingridienserna” i en Närpesisk sallad! Blev såklart något med en liten Italiensk touch! “Närpesisk Caprese

nette
info@kardemummagumman.se
6 Comments
  • Albert
    Posted at 21:47h, 12 juli Svara

    Bilder är fina. Maten ser gott ut. Lilla flickan är så söt.

  • Hanna
    Posted at 08:43h, 13 juli Svara

    Åh så gott det ser ut. Jag har alldrig smakat haloummi (elr hur det stavas)…
    Får jag göra någon dag!

  • Fishis
    Posted at 14:08h, 14 juli Svara

    Det där gjorde mig riktigt hungig 🙂
    Kram BLOGGFISKEN-för dig med passion för fisk 🙂

  • Milla
    Posted at 22:42h, 14 juli Svara

    Det lät gott. Vart kan man få tag i den glazen? Och varifrån är de härliga gröna tallriken? Så snygg =)

    /Milla

  • kardemumma Gumman
    Posted at 23:58h, 14 juli Svara

    Hej Milla.. Glazen gör du själv (receptet här ovanför..) 🙂 Tallrikarna kommer från Halpa-Halli i Finland..

  • Janet G
    Posted at 00:19h, 18 juli Svara

    jag gjorde glazen igår lördag och den var helt j***a underbar! gjorde dubbel sats så har så det räcker ett par dagar fram! rekomenderar starkt till alla här att göa den

Post A Comment