PlayDoh (Även Glutenfri variant)

PlayDoh eller ”bakaläire”(baklera eller trolldeg)som vi säger på Närpesiska är inget man kan äta även om det inte innehåller något farligt, något som små tycker mycket om att baka med! Billigt och fixat på 5-minuter hemma är det, passar utmärkt för små pilliga fingrar! Degen håller sig bra i kylskåp 1-2 månader i en plastpåse…. Satsen är ganska stor så jag halverar den om det är bara till 1 el 2 barn. Eller så gör man halva satsen en färg och andra halvan en annan! 🙂

Det här behöver du:

5 dl mjöl  (lågproteinmix för glutenfri)
2 dl salt
2 msk citronsyra
5 dl kokande vatten
1,5 msk matolja
karamellfärg (el kakao, gurkmeja att färga med)

Gör såhär:

Blanda alla torra ingredienser, koka upp vatten och häll i olja & karamellfärg och rör ner i mjölblandningen direkt. Med kokande vatten blir den mindre klibbig. Halvsats räcker för 1-2 barn! Vill ni ha receptet med glutenfri playDoh lera bara byt ut mjölet mot lågproteinmix.

Lagom för några småbullar…

Har ni läsare barn?

[polldaddy poll=5158889]