Fira Ostensdag med en smarrig Brännvinsostpaj

Ostensdag infaller fredagen den 27 Maj, det är väl värt att firas med en liten paj? 😉 Fick hem en ostprovarlåda från Falbygdens/Ridderheims  där det fanns massa smaskiga ostar att testa! 

 (I år anordnas ostprovning i 130 butiker runt om i Sverige och samtidigt presenteras den limiterade ostprovarlådan som tagits fram speciellt till Ostens dag. Dagen till ära lanseras även Falbygdens nya design.)

 

Det här behöver du:

125 g Smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

 • Fyllning:
  100 g Morfarsbrännvinsost
 • 100 g bavaria blu
 • blandade färska örter
  3 ägg
  2 dl Vispgrädde
  1 krm svartpeppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°. Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter). Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Vispa ägg och grädde, smaka av med salt och peppar. Tillsätt osten skuren i kuber i pajformen samt örterna, häll över äggblandningen. Gädda ca 20 minutser tills pajen stelnat. Låt svalna.

Är ni ostälskare? Själv har jag varit väldigt försiktig med ostar som luktar men börjar nu inse att där innanför skalen kan det finnas något riktigt gott! 🙂5 thoughts on “Fira Ostensdag med en smarrig Brännvinsostpaj”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *