12 mar Getostpaj med Ruccola & Granatäpple sallad
Idag äter jag paj, ensam hemma då H är ute på vift! Emmis äter rester av korvstroganoff och Olivia Potatis/morot puré! Vad avnjuter ni ikväll? Trevlig helg gott folk!
Det här behöver du:
Deg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
3 st potatisar, kokta
1 purjolök, skivad
3 st ägg
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl lätt creme fraiche (jag använde med smaksatt med franska örter)
150-200 g getost
pinjenötter
salt, peppar
Gör såhär:
Rör hastigt ihop ingredienserna till degen och tryck ut i en form med löstagbar kant. Ställ i kylen minst 30 min.
Nagga sedan botten med en gaffel och förgrädda skalet i 200C ca 10 min, i nedre delen av ugnen.
Fräs den hackade och sköljda purjolöken i lite smör tills den blir mjuk och glansig, krydda med salt och peppar.
Skiva potatisen i ca 1cm-skivor och lägg i botten av pajen. Täck sedan potatisen med purjolöken. Vispa ihop ägg,
grädde, creme fraiche och salt och häll blandningen över purjolöken. Täck slutligen ytan med skivad getost och
strö över pinjenötter( jag använde cashew). Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
J
Posted at 16:38h, 12 marsDet lät gott! Här blir det grillkorv, pommes frites och ugnsbakade rotfrukter 🙂 det ska vara lätt när man är gräsänka 🙂 självklart med creme fraiche med tomat och saffranssmak 😉
Katarina
Posted at 03:42h, 13 marsDet låter och ser gott ut! Själv har jag ätit en fetasallad med pesto-pinjenöt dressing till lunch ute på stan och till middag blev det hemmagjord pizza med bl.a. getost och soltorkad tomat.
Mårtenssons kök
Posted at 20:49h, 13 marsLåter som en riktigt smarrig paj i vår smak!
För vår del blev det en kycklinggryta igår, en av våra favoriträtter faktiskt, med mycket vitlökssmak.