Tikka kyckling med Basmatiris & Raita – Indisk Yoghurtsås

Tikka kyckling med Basmatiris & Raita – Indisk Yoghurtsås

ÄNTLIGEN! Har jag lyckats laga den perfekt Indiska maten – precis så vi gillar den! Raita receptet har jag tiggt till mig av en Indiskrestaurang där vi brukar äta, suupergott!

  • 500 g kycklingfile (skuret i stora bitar)
  • 1 burk krossade tomater med vitlök  (400 g) Mutti såklart 😉
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 1 påse tikka masala spice mix (40 g)
  • 1 påse hackad sötmandel
  • 1 dl Turkisk yoghurt
  • 3 dl vispgrädde
  • salt & peppar

Gör såhär:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Bryn kyckling och vitlök i 2 msk smör i en gryta eller en stekpanna. Krydda med salt och peppar.  Tillsätt krossade tomater, ingefära, kryddmix och sötmandel. Låt koka under lock ca 10 minuter (mixa nu såsen om du vill ha en helt slät sås), tillsätt yoghurt och grädde. Koka ytterligare 2 minuter.

Suupergod sås!


Raita har jag tiggt till mig av en Indiskrestaurang, smakar precis likadant som deras! 🙂

Raita 4 port

Det här behöver du:

  • 2½ dl turkisk yoghurt
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl hackad färsk mynta eller 1,5 msk torkad
  • 1 msk honung el socker
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • salt

  • Gör såhär:

Blanda alla ingredienser och låt gärna såsen stå en stund i kylskåp så smakerna kommer fram.

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Yasemin - MezeHouse
    Posted at 21:42h, 24 februari Svara

    Det här är en rätt som jag skulle kunna äta varje dag. Mums så gott det ser ut. Ska absolut testa detta recept. Tack. 🙂

  • Sandra drömkaka
    Posted at 19:31h, 25 februari Svara

    Det här ser tokigt gott ut! Ska spara receptet 🙂

  • Madeléne (Gourmetmorsan)
    Posted at 19:34h, 27 februari Svara

    Yammmii…ser ju underbart gott ut! Det där Raita receptet ska jag verkligen testa! Kram Gourmetmorsan

  • Marie
    Posted at 14:14h, 04 mars Svara

    Mums, Det här ska vi göra ikväll och tack för att du delar med dig!

  • Pingback:Tikka wok « Kardemumma Gumman
    Posted at 18:45h, 29 maj Svara

    […] fredags åt vi Tikka kyckling med ris och raitasås, lämnade massor så dagens middag fick bli en wok på resterna, supersmart, miljövänligt och […]

Post A Comment