Tikka kyckling med Basmatiris & Raita – Indisk Yoghurtsås
ÄNTLIGEN! Har jag lyckats laga den perfekt Indiska maten – precis så vi gillar den! Raita receptet har jag tiggt till mig av en Indiskrestaurang där vi brukar äta, suupergott!
- 500 g kycklingfile (skuret i stora bitar)
- 1 burk krossade tomater med vitlök (400 g) Mutti såklart 😉
- 1 krossad vitlöksklyfta
- 1 msk finhackad ingefära
- 1 påse tikka masala spice mix (40 g)
- 1 påse hackad sötmandel
- 1 dl Turkisk yoghurt
- 3 dl vispgrädde
- salt & peppar
Gör såhär:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Bryn kyckling och vitlök i 2 msk smör i en gryta eller en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt krossade tomater, ingefära, kryddmix och sötmandel. Låt koka under lock ca 10 minuter (mixa nu såsen om du vill ha en helt slät sås), tillsätt yoghurt och grädde. Koka ytterligare 2 minuter.
Suupergod sås!
Raita har jag tiggt till mig av en Indiskrestaurang, smakar precis likadant som deras! 🙂
Raita 4 port
Det här behöver du:
- 2½ dl turkisk yoghurt
- 1 dl vatten
- 1/2 dl hackad färsk mynta eller 1,5 msk torkad
- 1 msk honung el socker
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- salt
- Gör såhär:
Blanda alla ingredienser och låt gärna såsen stå en stund i kylskåp så smakerna kommer fram.