Gremolataströdd ångkokt Lax med Haricots verts & limeaioli

Mer Micromat, lite tjusigare sådan! 🙂 Vill ni inte ångkoka kan ni även steka laxen som vanligt…

Det här behöver du till laxen:

  • 4 laxfileér
  • Salt, peppar
  • citronsaft + rivet skal
  • 1½ dl rivet dagsgammalt bröd
  • 30 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk finhackad persilja

Gör såhär:

Krydda laxen med salt, peppar och pressa lite citronsaft över. Ångkoka laxen till en innertemperatur på 55-60 grader (Har du micro så tillaga på Steam (ångkokningsfunktion) i ca 7-8 minuter).Stek det rivna brödet i smöret med en krossad vitlöksklyfta tills det är gyllenbrunt. Låt svalna och blanda med hackad persilja och rivet skal av citron.När laxen svalnat lite, strö över strössel. Servera laxen med ångkokt haricots verts och limeaioli. (recept på aiolin kommer en annan dag)

Hacka strösslet efter stekning..

Passar utmärkt till fisk!

Limeaioli är supergott till…