Kalljästa Briocher med Lemoncurd

Kalljästa Briocher med Lemoncurd

Oemotståndligt gott frukostbröd!!! Baka på kvällen, ställ in i kylskåp och grädda på morgonen… Har ni inte testat detta ska ni absolut göra det!

Briocher ett fransk brytbröd, här åt jag dem med florsocker, rivet citronskal & lemoncurd.

Det här behöver du:

  • 4 ägg
  • 25 g jäst
  • ½ tsk salt
  • ½ dl socker
  • 7 dl vetemjöl
  • 250 g smör i bitar
  • smör till formarna
  • 1 ägg till pensling
  • flingsalt, florsocker & citronskal

Gör såhär:

Lägg alla ingredienser utom smöret i köksassistentens degblandarbunke. Kör i gång blandaren och lägg i lite smör åt gången. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer.

Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank. Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen. Jäs degen i ca 12 timmar.

Lägg degen på mjölat bakbord. Skär bort cirka 1/6 av degen och rulla resten av degen till en rulle. Dela rullen i 12 bitar och forma dem till bollar.

Lägg bollarna i smorda formar. Gör en fördjupning i varje bulle med tummen. Rulla den sparade degbiten till en längd. Dela rullen i 12 bitar och forma dem till småbollar. Tryck ner dem i fördjupningarna.

Jäs utan bakduk cirka 1 timme .Pensla briocherna med uppvispat ägg och strö över flingsalt.  Grädda mitt i ugnen 225 grader 10–15 minuter. Om du vill ha rivet citronskal och florsocker på: Låt briocherna svalna, strö sedan över skal och pudra briocherna. (Org recept Coop)

Färdig deg redo att vila i kylskåp.

Rulla till bollar, lägg i muffinsform, jäs 1 h.

Klara att avnjutas, muuums!



nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Bakverk och Fikastunder..
    Posted at 11:10h, 17 februari Svara

    Frukost är det bästa som finns..nästan 🙂 Vad lyxigt med nybakt då!

  • Hanna
    Posted at 11:46h, 17 februari Svara

    Gud sa gott! Jag alskar bade briocher och lemoncurd, men har inte bakat briocher annu. Ska testa ditt recept!

  • Malin
    Posted at 16:11h, 17 februari Svara

    Jösses vad smarrigt det såg ut! 😀

  • sonja
    Posted at 16:23h, 17 februari Svara

    måste ta sej i kragen å pröva på dom där bullarna ,ser så mumsiga ut

  • gronkis
    Posted at 16:38h, 17 februari Svara

    Ååååh så gott!!

  • Linda - Cupcakefluffan
    Posted at 21:57h, 17 februari Svara

    ser supersmarrigt ut

  • Foodelicious.se
    Posted at 11:23h, 18 februari Svara

    Har faktiskt aldrig testat detta så det får man absolut prova vid tillfälle. Ser ju väldigt gott ut!

  • Mårtenssons kök
    Posted at 18:37h, 20 februari Svara

    Vi gillar kalljäst skarpt och detta har vi inte provat någon gång, men det ska det snabbt rådas bot på:) Lemon curd är ju hur gott som helst!

  • Sandra drömkaka
    Posted at 19:30h, 25 februari Svara

    Oh vad gott! Briocher och lemon curd, det passar fantastiskt bra ihop 🙂

  • Marlene
    Posted at 13:24h, 13 maj Svara

    Hej! Jag undrar en sak angående receptet: ska man blanda färsk jäst med övriga ingredienser utan att lösa upp den i vatten först. Man smular bara ner den med mjöl, ägg mm och blandar allt i assistensen? De verkar väldigt goda dessa briocher och jag skulle vilja testa. Blev lite fundersam bara… Hälsningar Marlene

  • kardemumma Gumman
    Posted at 13:29h, 13 maj Svara

    Marlene: det stämmer! Så gjorde jag (så var det i receptet) och bröd blev det! 😀 Men jag hade samma fundering innan jag satte igång kan jag säga.. 😉

  • Marlene
    Posted at 13:49h, 13 maj Svara

    Tack, då ska jag prova att baka dessa. De verkar så otroligt goda!

  • Pingback:Vacation « Kardemumma Gumman
    Posted at 21:49h, 29 juni Svara

    […] in på Kungsörnens sida Frukostfrallor och lägga en liten röst (”gilla”) på mina Kalljästa briocher med lemoncurd! Tack på förhand till er alla som tänker göra […]

Post A Comment