Kalljästa Briocher med Lemoncurd
Oemotståndligt gott frukostbröd!!! Baka på kvällen, ställ in i kylskåp och grädda på morgonen… Har ni inte testat detta ska ni absolut göra det!
Briocher ett fransk brytbröd, här åt jag dem med florsocker, rivet citronskal & lemoncurd.
Det här behöver du:
- 4 ägg
- 25 g jäst
- ½ tsk salt
- ½ dl socker
- 7 dl vetemjöl
- 250 g smör i bitar
- smör till formarna
- 1 ägg till pensling
- flingsalt, florsocker & citronskal
Gör såhär:
Lägg alla ingredienser utom smöret i köksassistentens degblandarbunke. Kör i gång blandaren och lägg i lite smör åt gången. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer.
Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank. Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen. Jäs degen i ca 12 timmar.
Lägg degen på mjölat bakbord. Skär bort cirka 1/6 av degen och rulla resten av degen till en rulle. Dela rullen i 12 bitar och forma dem till bollar.
Lägg bollarna i smorda formar. Gör en fördjupning i varje bulle med tummen. Rulla den sparade degbiten till en längd. Dela rullen i 12 bitar och forma dem till småbollar. Tryck ner dem i fördjupningarna.
Jäs utan bakduk cirka 1 timme .Pensla briocherna med uppvispat ägg och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen 225 grader 10–15 minuter. Om du vill ha rivet citronskal och florsocker på: Låt briocherna svalna, strö sedan över skal och pudra briocherna. (Org recept Coop)
Färdig deg redo att vila i kylskåp.
Rulla till bollar, lägg i muffinsform, jäs 1 h.
Klara att avnjutas, muuums!