13 feb Fuskvariant: Köttbullar av Fransklöksoppa
Jätte smarrigt tycker jag det blir med denna snabba variant av köttbullar, hela familjen älskar det! 🙂 Med samma recept brukar jag göra köttfärslimpa men tillsätter även oliver & skivade champinjoner (bacon runt). (Ugn 175 c 40 min)
Det här behöver du:
1 påse löksoppa (hela påsen om man tycker om lökbitar)
1 burk creme fraiche
1 ägg
ströbröd, salt & peppar
500 gram malet kött (jag använder nöt, och bara nöt)
1 burk creme fraiche
1 ägg
ströbröd, salt & peppar
500 gram malet kött (jag använder nöt, och bara nöt)
Gör såhär:
Blanda ströbröd och löksoppan med creme fraichen och ägget, låt smeten få vila ca 15 min, blanda i färsen och rör väl. Tvätta dina händer kallt och rulla jämnstora bullar. Stek i olivolja och smör.
.
Stek i en blandning av olja och smör..
Salta smarriga köttbullar…
Trotsade traditionen och körde på mustapekkasås… Hemmagjort mos till!
Linda - Cupcakefluffan
Posted at 20:54h, 13 februariSå härligt gott det ser ut 🙂
MammaJezzica
Posted at 07:47h, 14 februariJag brukar alltid använda mig av fransk löksoppa också i mina köttfärssmetar. Det blir alltid jättegott. Tyvärr är ju karln i huset mjölkallergiker så det vita måste vi skippa 🙁
MMCakeDesign
Posted at 14:50h, 14 februariSer så gott ut! Önskar dig en härlig alla hjärtans dag.
Stephanie
Posted at 15:08h, 14 februariHur i jissenamn kan jag ha missat din blogg? Gillar den verkligen 😀
Bakspecialisten Jessica
Posted at 15:51h, 14 februariVad hungrig jag blir! 🙂
Daisy
Posted at 18:52h, 08 marsHej! Vilken trevlig sida du har! =) Jättefina recept! Jag tänkte dela med mig av mitt recept till dig om köttfärslimpa. Jag brukar även köra med fransk löksoppa när jag gör köttfärslimpa men brukar blanda med ärt-majs-paprika-mix! Jag rekommenderar! Supergott! Och så brukar jag blanda flytande margarin med lite sojasås och pensla över köttfärslimpan! Mums! =)
Pingback:Köttbullar, potatismos, gräddsås & pressgurka | Kardemummagumman
Posted at 22:34h, 07 oktober[…] Recept på köttbullar hittar ni Här. […]