26 jan Helt gudomlig Vitchoklad & lime Blondie ( Ljus Kladdkaka)
Har massor av recept jag vill testa i micron nu! 🙂 Bla detta som blev helt underbart på 7 minuter på crisp! Funkar även såklart att göra i vanlig ugn! 🙂
Det här behöver du:
- 100 g vit choklad
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 125 g Turkisk yoghurt (kesella eller naturell yogurt)
- 2½ dl vetemjöl
- saft & skal från en lime
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bikarbonat
- ½ tsk salt
Gör såhär:
Smörj & bröa (kokos använde jag) en form, ca 21 cm i diameter. Smält chokladen och smöret tillsammans i en skål i micron . (Jag har en microplus kanna från Tupperware). Rör socker, ägg och yoghurt till en jämn smet, pressa i limen och riv ner skalet. Tillsätt därefter smör/choklad och blanda noga. Blanda mjöl, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Rör ner det i smeten lite i taget.
Häll smeten i formen och grädda på crispfunktionen i ca 6-7 minuter eller 20-25 minuter i 200° vanlig ugn!
När kakan svalnat vore det gott att äta den med vispad grädde och frysta hallon/blåbär/jordgubbar.
Bröa formen med kokosflingor så får kakan en god smak!
Redan här kan jag sleva i mig smeten! 😀
Vore mycket godare med grädde & hallon men nu hade jag inget hemma så det fick bli sorbet och Litchi frukter!
Så nu sitter jag och njuter med lite nybakt & Limecola!
sonja
Posted at 21:03h, 26 januariNämen gud så härligt det ser ut ,man blir ju sugen
Anna/Frostrosor
Posted at 22:00h, 26 januariVad spännande med turkisk yoghurt i! Vad tycker du att den gör för smaken och konsistensen i kakan?
TeTösen
Posted at 22:03h, 26 januariOj vad gott.. funderar på att kolla upp om vår micro har crispfunktion.. jag tror faktiskt det.
Är det speciella formar du då använder?
kardemumma Gumman
Posted at 22:45h, 26 januariMaria: Jaa whirlpool har speciella formar för detta ändamål, finns i olika storlekar! 🙂
kardemumma Gumman
Posted at 22:50h, 26 januariAnna: Yoghurten var där i förhoppning om en krämigare och godare kaka! 🙂 smakade gott iaf!
Anna/Frostrosor
Posted at 22:14h, 27 januariKardemummagumman: Tack, då ska jag prova att ha i det någon gång!
Pingback:Ugnspannkaka & Max Blog Award « Kardemumma Gumman
Posted at 20:02h, 22 februari[…] Vitchoklad & Lime Blondie […]
Viki
Posted at 02:17h, 19 marsOm jag använder kesella, skall det vara en hel då eller?
Tänkte baka denna idag =)
kardemumma Gumman
Posted at 11:03h, 19 marsViki: En Kesella burk tror jag är 250 g, så en halv sån går det i då! 🙂
Pingback:Tomatkarnevalen 2011 « Kardemumma Gumman
Posted at 17:01h, 02 juli[…] recept hon hittat hos Kakkakaffe (Som förövrigt är en intressant blogg). Smakade lite som min vitchokladkladdkaka med […]