Helt gudomlig Vitchoklad & lime Blondie ( Ljus Kladdkaka)

Helt gudomlig Vitchoklad & lime Blondie ( Ljus Kladdkaka)

Har massor av recept jag vill testa i micron nu! 🙂 Bla detta som blev helt underbart på 7 minuter på crisp! Funkar även såklart att göra i vanlig ugn! 🙂

Det här behöver du:

  • 100 g vit choklad
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 125 g Turkisk yoghurt (kesella eller naturell yogurt)
  • 2½ dl vetemjöl
  • saft & skal från en lime
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt

Gör såhär:

Smörj & bröa (kokos använde jag) en form, ca 21 cm i diameter. Smält chokladen och smöret tillsammans i en skål i micron . (Jag har en microplus kanna från Tupperware). Rör socker, ägg och yoghurt till en jämn smet, pressa i limen och riv ner skalet.  Tillsätt därefter smör/choklad och blanda noga. Blanda mjöl, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Rör ner det i smeten lite i taget.

Häll smeten i formen och grädda på crispfunktionen i ca 6-7 minuter eller 20-25 minuter i 200° vanlig ugn!

När kakan svalnat vore det gott att äta den med vispad grädde och frysta hallon/blåbär/jordgubbar.

Bröa formen med kokosflingor så får kakan en god smak!

Redan här kan jag sleva i mig smeten! 😀

Vore mycket godare med grädde & hallon men nu hade jag inget hemma så det fick bli sorbet och Litchi frukter!

Så nu sitter jag och njuter med lite nybakt & Limecola!


nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • sonja
    Posted at 21:03h, 26 januari Svara

    Nämen gud så härligt det ser ut ,man blir ju sugen

  • Anna/Frostrosor
    Posted at 22:00h, 26 januari Svara

    Vad spännande med turkisk yoghurt i! Vad tycker du att den gör för smaken och konsistensen i kakan?

  • TeTösen
    Posted at 22:03h, 26 januari Svara

    Oj vad gott.. funderar på att kolla upp om vår micro har crispfunktion.. jag tror faktiskt det.
    Är det speciella formar du då använder?

  • kardemumma Gumman
    Posted at 22:45h, 26 januari Svara

    Maria: Jaa whirlpool har speciella formar för detta ändamål, finns i olika storlekar! 🙂

  • kardemumma Gumman
    Posted at 22:50h, 26 januari Svara

    Anna: Yoghurten var där i förhoppning om en krämigare och godare kaka! 🙂 smakade gott iaf!

  • Anna/Frostrosor
    Posted at 22:14h, 27 januari Svara

    Kardemummagumman: Tack, då ska jag prova att ha i det någon gång!

  • Pingback:Ugnspannkaka & Max Blog Award « Kardemumma Gumman
    Posted at 20:02h, 22 februari Svara

    […] Vitchoklad & Lime Blondie […]

  • Viki
    Posted at 02:17h, 19 mars Svara

    Om jag använder kesella, skall det vara en hel då eller?
    Tänkte baka denna idag =)

  • kardemumma Gumman
    Posted at 11:03h, 19 mars Svara

    Viki: En Kesella burk tror jag är 250 g, så en halv sån går det i då! 🙂

  • Pingback:Tomatkarnevalen 2011 « Kardemumma Gumman
    Posted at 17:01h, 02 juli Svara

    […] recept hon hittat hos Kakkakaffe (Som förövrigt är en intressant blogg). Smakade lite som min vitchokladkladdkaka med […]

Post A Comment