Älgstek, Mustapekkasås & Smörslungad Körsbärspotatis

Älgstek, Mustapekkasås & Smörslungad Körsbärspotatis

En redig söndagsmiddag är till ända! Älgsteken fick H till födelsedagspresent av Pia & Ulf, kan man få bättre present?! 😀 Den tillreddes efter Per Morbergs recept! (Men kokades på låg värme i 3 h, vi vill att köttet ska va så mört att det faller isär) 😀 Såsen hittar ni här.

Körsbärspotatis är smaskigt! Speciellt smörslungad, testa den!

Det här behöver du:

  • Körsbärspotatis
  • Smör
  • Havssalt
  • Persilja

Koka potatisen, med skalet på, tills den nästan är helt färdig och häll sedan av vattnet. Lägg i en rejäl klick smör i en stekpanna och fräs potatisen tills den tar färg. Strö över havssalt och persilja efter smak och servera sedan till kött eller fisk.

Gotti gott!

Så mört så det faller isär…


nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • sussi hägg
    Posted at 17:00h, 23 januari Svara

    Det såg riktigt smarrigt ut måste jag få säga!
    Älgkött är aldrig fel….Mums fillibabba 🙂

  • sonja
    Posted at 17:02h, 23 januari Svara

    Kunde inte bli bättre söndagsmat än detta,intressanta potatisar skulle va värt att prova på

  • Martina
    Posted at 11:44h, 24 januari Svara

    Vilken härlig present! Jag vill också ha sådana presenter ….;-)

  • Helena Ljunggren
    Posted at 18:37h, 24 januari Svara

    Yummi yummi….mört kött och sås! Jag blir kär direkt 🙂

Post A Comment