Fusilli Bucati Verdure (Vegetarisk pastasås)

Hade planer på att göra en enkel vegetarsik pastasås idag och satte igång, märkte sen när pastan skulle kokas att vi bara hade makaroner… Hur kul är de?! Men plötsligt plingade det på dörren och där stod en tjej med en påse full med Zetas Pasta nyheter! Ingen var gladare än jag… Vilken pasta sen, underbar.. den kommer vi absolut köpa igen!

 

Det här behöver du:

  • 4 rivna morötter
  • 4 msk olivolja
  • 3 dl skivade champinjoner
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 burk Mutti körsbärstomat (hela eller krossade)
  • 2½ dl grädde
  • salt, svartpeppar, en gnutta socker & timjan

Gör såhär:

Fräs morötterna, champinjonerna och vitlöken i oljan några minuter. Häll över tomaterna och krossa dem med en gaffel, tillsätt grädden och timjan. Låt koka ihop 10-15 min och smaka av med salt, peppar och en gnutta socker.

 

Pasta gjord på 100 % Durumvete, spänstiga och blir inte klibbiga… Pasta – så som den gjordes förr!

Mutti – Det ända i burktomat väg som finns i vårat skafferi!

Pastasåsen blev lyckad – snabblagad och kastrullen är tom!