18 jan Fusilli Bucati Verdure (Vegetarisk pastasås)
Hade planer på att göra en enkel vegetarsik pastasås idag och satte igång, märkte sen när pastan skulle kokas att vi bara hade makaroner… Hur kul är de?! Men plötsligt plingade det på dörren och där stod en tjej med en påse full med Zetas Pasta nyheter! Ingen var gladare än jag… Vilken pasta sen, underbar.. den kommer vi absolut köpa igen!
Det här behöver du:
- 4 rivna morötter
- 4 msk olivolja
- 3 dl skivade champinjoner
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 burk Mutti körsbärstomat (hela eller krossade)
- 2½ dl grädde
- salt, svartpeppar, en gnutta socker & timjan
Gör såhär:
Fräs morötterna, champinjonerna och vitlöken i oljan några minuter. Häll över tomaterna och krossa dem med en gaffel, tillsätt grädden och timjan. Låt koka ihop 10-15 min och smaka av med salt, peppar och en gnutta socker.
Pasta gjord på 100 % Durumvete, spänstiga och blir inte klibbiga… Pasta – så som den gjordes förr!
Mutti – Det ända i burktomat väg som finns i vårat skafferi!
Pastasåsen blev lyckad – snabblagad och kastrullen är tom!
Jossan
Posted at 19:56h, 18 januariOh den ska jag testa! Både såsen och pastan! Och snacka om att du hade flyt där 🙂 Önska dig glass och godis så kanske det plingar på dörren igen..? 😉
sonja
Posted at 20:25h, 18 januariSoåg väldigt gott ut,och du har tur som vanligt
Kryddburken
Posted at 20:50h, 18 januariOj så gudagott de där såg ut! Verkligen passade dörrknackning också, sånt händer aldrig här på landet! 😉 Zetas pasta gillas här också!
Jen
Posted at 23:11h, 19 januaridet ser ju super gott ut!
Yasemin
Posted at 19:57h, 20 januariGuud så gott det där såg ut. Såser till pasta går alltid hem. Ska prova detta 🙂
Elinore R
Posted at 20:26h, 16 septembervi lagade det här till middag idag. Tack för receptet. Det var jättegott! Jättemumsigt med parmesanost till. 🙂
Daniel
Posted at 18:43h, 13 februariDet ser underbart gott ut! Ska till affären nu och inhandla vad jag behöver sen ska här göras pastasås!
Tack! 😀