Vit Chokladmousse med exotiska frukter

Gårdagen bjöd på underbart god 3-rätters hos syster & familj.. Desserten blev vitchokladmousse med exotiska frukter och bär.. Inte för söt avslutning, perfekt efter en rejäl middag! (För den blev rejäl, typ en halv älg) 😉

Ni får ursäkta bilderna, saknar min systemkamera här nämligen…

Det här behöver du:

4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 ägg
1 burk  Kesella kvarg Vanilj
Exotiska frukter & bär, lime

Gör såhär:

Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis  smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kvarg och sist grädden. Häll upp moussen i små glas. Låt glasen stå i kylen ca 1 tim. Toppa moussen med exotiska bär, gott att ha en limeklyfta till för den som vill bryta av moussen med lite syrligt.

Förrätt, Toast skagen..

Varmrätt, Ulf´s älgspecial kokt i rödvin (en stek var kokt i öl), rostade rotsaker & sallad

 

Mousse´n ska bara stelna till sig..

Madam sitter på änden..

En väldigt trevlig kväll med god mat & trevligt sällskap…

Stort grattis PIA & ULF till förlovningen… 🙂