Arrabbiata Tomatsås med sting!

Arrabbiata Tomatsås med sting!

“Arrabbiata” tomatsåsen vi fick lära oss kvällen då vi var i Operakällarens festvåningskök, var ett recept Stefano Catenacci fått lära sig av sin far, Arrabbiata betyder ungefär “att vara arg” på Italienska och kommer sig av hettan som finns i såsen pga chilin… 😉 En enkel & god bassås som är bra att kunna! Går bra att röra ner lite grädde i såsen om man vill ha den mer gräddig & barnvänlig!

Det här behöver du:

2 burkar hela skalade tomater á 250 g (Gärna Mutti)
4 vitlöksklyftor
1 dl jungfruolja
torkad chili
färsk basilika
salt
socker

Gör så här:
Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. Häll av tomaterna i en bunke och krossa dem med händerna. Värm oljan på medelvärme, lägg i den skivade vitlöken och bryn försiktigt. Häll i tomatkrosset och låt koka på medelvärme i 10-15 minuter. Smula sönder den torkade chilin och riv basilikabladen till mindre bitar. Tillsätt chili, basilika, salt och socker under avsmakning. Servera såsen till nykokt pasta.

(Även gott med grädde & rosmarin i, som Gooh´s frikadeller i gräddig tomatsås innehåller)


 

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Anna/Frostrosor
    Posted at 16:58h, 18 november Svara

    Var det så enkelt? Det enkla är ofta genialiskt förutsatt att man använder bra råvaror! Ska prova detta!

  • kardemumma Gumman
    Posted at 17:26h, 18 november Svara

    Jaa, älskar det italienska köket… så enkelt & färska råvaror! Blir kanon.. 🙂

  • Tara
    Posted at 19:36h, 19 november Svara

    Vilken bra gå-bort present!

  • Rebeccas.se
    Posted at 11:18h, 21 november Svara

    Grattis, du vann diskduken från Ekelund! Maila din adress så skickar Ekelund den till dig! 🙂

    Kramar

  • Linda
    Posted at 18:01h, 25 november Svara

    Åhh, det ser himla gott ut! Har du någon aning om hur länge en sådan här håller? Väldigt fin gebort present lagom till jul 🙂

Post A Comment