Arrabbiata Tomatsås med sting!

”Arrabbiata” tomatsåsen vi fick lära oss kvällen då vi var i Operakällarens festvåningskök, var ett recept Stefano Catenacci fått lära sig av sin far, Arrabbiata betyder ungefär ”att vara arg” på Italienska och kommer sig av hettan som finns i såsen pga chilin… 😉 En enkel & god bassås som är bra att kunna! Går bra att röra ner lite grädde i såsen om man vill ha den mer gräddig & barnvänlig!

Det här behöver du:

2 burkar hela skalade tomater á 250 g (Gärna Mutti)
4 vitlöksklyftor
1 dl jungfruolja
torkad chili
färsk basilika
salt
socker

Gör så här:
Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. Häll av tomaterna i en bunke och krossa dem med händerna. Värm oljan på medelvärme, lägg i den skivade vitlöken och bryn försiktigt. Häll i tomatkrosset och låt koka på medelvärme i 10-15 minuter. Smula sönder den torkade chilin och riv basilikabladen till mindre bitar. Tillsätt chili, basilika, salt och socker under avsmakning. Servera såsen till nykokt pasta.

(Även gott med grädde & rosmarin i, som Gooh´s frikadeller i gräddig tomatsås innehåller)