28 jul Chokladfondue med vuxensmak
Här har det varit dött bra länge! Kan verkligen säga att vi njutit av semester… 🙂 Nu är vi åter i Sthlm och bloggen ska börja ägnas lite tid igen…
Bjuder på ett gott tips som föräldrarna kan plocka fram och mysa till det med då kidsen somnat… 😉 Romantiskt värre…
Det här behöver du:
- 1 dl vispgrädde
- 200 g choklad ( Marabou Daim tog jag)
- 30 gr smör
- 1 msk konjak (Xante)
- Valfria frukt i bitar ( Ex ananas, jordgubbar, druvor, äpple, physalis, nektariner)
Gör såhär:
Koka upp grädden. Bryt chokladen i bitar, tillägg smör och låt den smälta ner i grädden. Värm försiktigt under ständig omrörning tills massan är slät. Häll i konjaken och rör om. Häll ner chokladen i fondue-grytan och ställ den på bordet. Doppa frukterna i chokladen.
Therese
Posted at 10:36h, 29 juliÅhå såååå gott, jisses
Pia
Posted at 15:51h, 29 juliGott gott! 🙂 Måste vi verkligen testa! Kanske redan imorgon då det är fredag!
Brorsan
Posted at 19:11h, 29 juliKonjak kännare vrålar sej röda om man kallar Xante för konjak!
http://blog.cognacsociety.se/index.php?/archives/88-Paeronkriget-Xante-vs-Kismi.html
kardemumma Gumman
Posted at 20:50h, 29 juliBrorsan: Jag tillåter dem brusa upp! 😀 Men förbaskat gott är det varesig det får eller inte får kallas konjak! 😛
KarinW
Posted at 19:15h, 02 augustiMen nu ska jag damma av min lilla “chokladgryta” när höstrusket kommer. Myyyyys, tack för tipset!