05 maj Italiensk gryta med örtkryddad klyftpotatis
Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens! 🙂 Själv har jag ingen lergryta så jag använde gjutjärngrytan även om vin och gjutjärn inte går så bra ihop!
Soltorkade tomater har jag testat från Örneborgs Delikatesser, de har betydligt mindre olja på sig än vanliga soltorkade tomater, vilket känns lite fräschare!
Det här behöver du:
- 500 g Nötkött i bitar
- 1 Gullök
- 1 Purjolök
- 3 Morötter i bitar
- 1 Squash
- 1 Aubergine
- 5 stora Champinjoner
- 2 dl Tomatsås (Jamie olivers tomat & chili)
- 3 dl Rödvin
- 1 l vatten
- 4-5 soltorkade tomater
- Salt, peppar & kryddor
- Färsk timjan
Gör såhär:
Bryn köttet i olja. Krydda med salt, peppar & kryddor. Häll över i en gryta. Hacka lökarna och morötterna och stek tills löken blir glansig, lägg sedan över dem i grytan. Häll på vatten, tomatsås, några kvistar timjan och vinet. Ställ i mitten av ugnen ca 1 h i 200 grader.
Skiva soltorkade tomater, squash, aubergine och champinjonerna, fräs i lite olja och häll över i grytan, ställ grytan i ugnen ytterligare 15 minuter.
Servera med en sallad och ex örtkryddad klyftpotatis.
Goda råvaror är en förutsättning…
Servera med ex klyftpotatis…
sussi hägg
Posted at 17:41h, 05 majMmmmm….riktigt smaskigt såg det ut…
Själv lagar jag en Beuf Bourguignonne….konstig stavelse 😉
Ha en trevlig kväll!!!
Tack för en jätte trevlig sida 🙂
Mia
Posted at 08:15h, 06 majHej!
Wow vilken härlig sida jag hamnade på nu då 🙂
Tack för en massa inspiration och fina bilder!!!
Kram
Mia
Fridas kök
Posted at 09:54h, 06 majDet här lät jättegott! Men så är jag också svag för köttgrytor som innehåller champinjoner. 🙂
two olsson sisters
Posted at 12:08h, 06 majvad gott det där ser ut! =)
//Sofia
Loulas Kök
Posted at 19:19h, 06 majGod gryta. Älskar mat med aubergine och soltorkade tomater så det här ser jättegott ut!
Trevlig helg!
Helena S / Bara en kaka till
Posted at 15:45h, 09 majDet här ser jättegott ut! Jag älskar grytor!
Hendrik
Posted at 13:03h, 27 oktoberHei, Skal lage din gryte til 10 pers til helgen, syntes du jeg skal tripple ditt resept?
kardemumma Gumman
Posted at 14:18h, 27 oktoberHej Hendrik! Det beror på hur mycket de äter, kan räcka att bara dubbla receptet.. Men Tripplar du det kanske det lämnar till lunch nästkommande dag med! 😉 Så det kan va en bra idée att göra för att vara på den säkra sidan! Hoppas ni gillar den! 🙂