Dumlecupcakes med Vitchokladfrosting
Här kommer receptet på cupcakesen vi hade på Emelie´s 2 årskalas! 🙂
(Receptet är en blandning av Åsa´s Geisha Cupcakes samt mitt eget recept på Dumlecupcakes.)
Muffinssmet ca 12 st stora
-
1 dl Kakao
-
2½ dl hett kaffe
-
120 g mjukt smör
-
2½ dl socker
-
2 ägg
-
3 dl vetemjöl
-
1 tsk bikarbonat
-
½ tsk bakpulver
-
½ tsk salt
-
100 g hackad mörkchoklad
-
24 Dumlekolor
Gör såhär:
-
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop kakao och kaffet och låt svalna i kylskåp.
-
Vispa smöret och socker krämigt, blanda ner ett ägg i taget under vispning.
-
Mixa ihop vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt.
-
Blanda försiktigt ner mjölblandningen och kaffeblandningen pö om pö.
-
Hacka chokladen grovt och rör ner i smeten.
-
Fyll formarna till 2/3 med smet och tryck ner 2 st dumlekolor i varje muffins. Grädda i mitten av ugnen ca 18 min.
Vitchokladfrosting
-
150 g mjukt smör
-
200 g philadelphiaost
-
100 g vitchoklad
-
4 dl florsocker
-
2-3 droppar röd karamellfärg
Gör såhär:
-
Hacka chokladen och smält den i vattenbad eller i micro. Låt svalna
-
Vispa smöret krämigt och mixa i chokladen. Tillsätt Philadelphiaosten, florsocker och karamellfärg. Vispa försiktigt ihop allt till en krämig konsistens.
-
Spritsa på frostingen när Cupcakesen har svalnat. Dekorer med ex sidenband & guldkulor.
Använd valfri choklad av god kvalite
Klar att serveras!
Söta små (Stora) Cupcakes i våningar