18 feb Baked Beans & Falukorvsgratäng
Baked beans (Vitabönor i tomatsås) vad ska man göra med dem egentligen?! Tänkte jag i affären.. Vi äter allt för lite av bönor, baljväxter överlag så en burk fick följa med hem iaf!
Jag var inte sådär överförtjust av bönsmaken men Emmis åt med mycket god aptit.
Vad brukar ni göra med Vitabönor i tomatsås?!
Det här behöver du:
400 g skivad falukorv
1 gullök (hackad)
1 burk vita bönor i tomatsås
2 dl riven ost
2 dl grädde
salt, peppar & paprikapulver
(Ev lite sweet chilisås)
Gör så här
Skiva falukorven i slantar. Stek löken så den får färg.
Fördela falukorven i en ungssäker form, krydda lite och täck med den stekta löken. Tillsätt vita bönor i formen över löken.
Blanda grädden med osten och krydda! (Blanda eventuellt i lite sweet chilisås efter smak).Häll över i formen.
Ugn 200 grader i ca 20-25 minuter.
Fördela falukorven i en ungssäker form, krydda lite och täck med den stekta löken. Tillsätt vita bönor i formen över löken.
Blanda grädden med osten och krydda! (Blanda eventuellt i lite sweet chilisås efter smak).Häll över i formen.
Ugn 200 grader i ca 20-25 minuter.
Servera med potatis, ris eller pasta och en sallad.
Baked Beans, måste testa…
Skär korven i slantar, krydda, på med stekt lök…
På med Bönorna
Ostgrädden över och in i ugnen, så blev det en gratäng!
Middagen är serverad!
Martina
Posted at 20:25h, 18 februariKan inte säga att jag äter vita bönor i tomatsås alltför ofta (blir däremot andra bönor som kidney, stora vita osv) men ibland så gör vi en riktigt enkel lunch med vita bönor som jag värmt med tex stekt bratwurst och stekt ägg. Gott ibland 🙂
Jennie/ Vanilla sky
Posted at 21:08h, 18 februariFår nog hålla med föregående talare om att det inte äts så mycket av vita bönor i tomatsås här hemma. Kan hända de får slinka ner i en chili con carne 😉 Annars äter vi mycket kikärter och linser 🙂
Veronica G W
Posted at 21:30h, 18 februariJag älskar just vita bönor i tomatsås =), men det ska bara vara vanlig hederlig stekt falukorv till.
Mamma Mimmi
Posted at 21:44h, 18 februariNär jag flyttade till England för vårar år sedan äcklades jag över allt baked beans-ätande till höger och vänster, men på något sätt växte man in i kulturen. När jag flyttade hem sju år senare (och faktiskt fortfarande) kan jag längta efter ¨”baked beans on toast topped with cheese” och på hotellfrukostar är det ett måste tillsammans med äggröra och en endaste skiva bacon därtill.
Sara
Posted at 22:29h, 18 februariHåller med Mimmi! Förr var jag inte så förtjust i baked beans, men efter ett halvår som au-pair i Skottland slinker det ner en burk i kundvagnen då och då.
Äter de som de är eller tillsammans med en stekt korv eller en skiva bröd. Perfekt till lunch när man har lite bråttom 🙂
kardemumma Gumman
Posted at 23:19h, 18 februariDet där låter ju riktigt gott!
På rostbröd med ost. Eller till äggröra & bacon.
Får ta och testa det med… 🙂
Camilla
Posted at 11:12h, 19 februariVi lagar chili con carne med bönorna här hemma!
och starkt ska det vara=)
Lina
Posted at 11:32h, 19 februariDet där skulle nog sonen gilla, han älskar vita bönor i tomatsås!!!
Martina R
Posted at 11:35h, 19 februariJag äter inte vita bönor med tomatsås längre, men när jag åt det så blev det oftast uppvärmt tillsammans med vändstekt ägg. Det är faktiskt gott, även om det inte låter så.
I Nadjas kök
Posted at 09:21h, 20 februarichili con carne är en klassiker men annars även till snabb korvgryta. som de tidigare har nämnt så kan jag tänka mig att det blir supergott med ägg och bacon, men allt hänger ju på att man gillar bönor överhuvudtaget.
Ha en fin lördag
Nadja
Jessica
Posted at 14:29h, 20 februariJag gillar vita bönor men använder det mest till chili con carne. Var tvungen och söka på min blogg på vad mer vi använt det i och hittade en tomat och bönröra som var jättegod så den måste jag göra snart och dessutom hade jag det ju i cowboysoppan för inte så länge sen.
Din variant ser riktigt god ut, ska prova.
Charlotte
Posted at 19:04h, 27 februariVilket bra tips! Tänke att man kan testa med flera olika bönor 🙂