Baked Beans & Falukorvsgratäng

Baked beans (Vitabönor i tomatsås) vad ska man göra med dem egentligen?! Tänkte jag i affären.. Vi äter allt för lite av bönor, baljväxter överlag så en burk fick följa med hem iaf!
Jag var inte sådär överförtjust av bönsmaken men Emmis åt med mycket god aptit.
Vad brukar ni göra med Vitabönor i tomatsås?!
 
Det här behöver du:
 
400 g skivad falukorv
1 gullök (hackad)
1 burk vita bönor i tomatsås
2 dl riven ost
2 dl grädde
salt, peppar & paprikapulver
(Ev lite sweet chilisås)

Gör så här

Skiva falukorven i slantar. Stek löken så den får färg.
Fördela falukorven i en ungssäker form, krydda lite och täck  med den stekta löken. Tillsätt vita bönor i formen över löken.
Blanda grädden med osten och krydda! (Blanda eventuellt i lite sweet chilisås efter smak).Häll över i formen.
Ugn  200 grader i ca 20-25 minuter.
Servera med potatis, ris eller pasta och en sallad.
 
 
Baked Beans, måste testa…
 

Skär korven i slantar, krydda, på med stekt lök…

 

På med Bönorna

 

Ostgrädden över och in i ugnen, så blev det en gratäng!

Middagen är serverad!0 thoughts on “Baked Beans & Falukorvsgratäng”

 • Kan inte säga att jag äter vita bönor i tomatsås alltför ofta (blir däremot andra bönor som kidney, stora vita osv) men ibland så gör vi en riktigt enkel lunch med vita bönor som jag värmt med tex stekt bratwurst och stekt ägg. Gott ibland 🙂

 • Får nog hålla med föregående talare om att det inte äts så mycket av vita bönor i tomatsås här hemma. Kan hända de får slinka ner i en chili con carne 😉 Annars äter vi mycket kikärter och linser 🙂

 • När jag flyttade till England för vårar år sedan äcklades jag över allt baked beans-ätande till höger och vänster, men på något sätt växte man in i kulturen. När jag flyttade hem sju år senare (och faktiskt fortfarande) kan jag längta efter ¨”baked beans on toast topped with cheese” och på hotellfrukostar är det ett måste tillsammans med äggröra och en endaste skiva bacon därtill.

 • Håller med Mimmi! Förr var jag inte så förtjust i baked beans, men efter ett halvår som au-pair i Skottland slinker det ner en burk i kundvagnen då och då.
  Äter de som de är eller tillsammans med en stekt korv eller en skiva bröd. Perfekt till lunch när man har lite bråttom 🙂

 • Jag äter inte vita bönor med tomatsås längre, men när jag åt det så blev det oftast uppvärmt tillsammans med vändstekt ägg. Det är faktiskt gott, även om det inte låter så.

 • chili con carne är en klassiker men annars även till snabb korvgryta. som de tidigare har nämnt så kan jag tänka mig att det blir supergott med ägg och bacon, men allt hänger ju på att man gillar bönor överhuvudtaget.

  Ha en fin lördag
  Nadja

 • Jag gillar vita bönor men använder det mest till chili con carne. Var tvungen och söka på min blogg på vad mer vi använt det i och hittade en tomat och bönröra som var jättegod så den måste jag göra snart och dessutom hade jag det ju i cowboysoppan för inte så länge sen.

  Din variant ser riktigt god ut, ska prova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *