Cornflakespanerad Pangasiusfilé

Cornflakespanerad Pangasiusfilé

Fisk är gott & hälsosamt! Men att enbart äta lax känns lite långtråkigt för smaklökarna…

Pangasius (Hajmal, sjötunga) är en mild, mjuk och ljus fisk, om det är en bra fisk så luktar den inte ens fisk, är inte så smakrik i sig så jag gillar inte att enbart steka fisken! Kryddar man den lite först och sen panerar blir den riktigt god! Smälter nästan bort i munnen… 😉

Fisken serverades med färskpasta med en krämig pestosås.

Det här behöver du:

1 dl vetemjöl
2 dl cornflakes
1 ägg
2 st Pangasiusfiléer
Salt & citronpeppar

 Gör såhär:

Mortla cornflakesen så det blir finfördelat. Torka av den tinade fisken, krydda runtom. Panera fisken i mjöl, doppa därefter i ägg och sist i cornflaken. Stek i rikligt med smör. Stek fisken tils den är gyllenbrun.

nette
info@kardemummagumman.se
3 Comments
 • Rebeccas.se
  Posted at 14:32h, 08 februari Svara

  Gott! Jag panerar alltid pangasius, tycker den är godare än rödspätta (som man ju inte ens ska köpa längre). Intressant med cornflakes! Har gjort tacofisk nyligen med nachos, blev gott! http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15771

 • Therse
  Posted at 21:59h, 08 februari Svara

  Vi är så dålig på att äta fisk, är ju dock himla gott.

 • Jennie/ Vanilla sky
  Posted at 22:22h, 08 februari Svara

  Panerad stekt fisk är ju bara så himla gott! Har aldrig provat med cornflakes, men det låter ju riktigt smarrigt!

Post A Comment