25 jan Pannbiff med lök & Skysås
Pannbiff gör jag väldigt sällan, vilket är synd för det är ju väldigt gott! 🙂 Löken får steka i fettet tillsammans med lite salt, Peppar & sirap så blir det riktigt gott! Skulle dock H veta att det finns sirap i maten hade han inte ätit den, men det man inte vet mår man inte dåligt av! 😀
Det här behöver du:
Biffar:
1 kilo nötfärs
2 gula lökar
2 ägg
1 dl ströbröd
1½ dl matlagningsgrädde
salt & vitpeppar (Jag brukar tillägga lite grillkrydda med)
Stekt lök:
2 st gula lökar
salt & peppar
2 msk smör
2 tsk sirap
Skysås
1 dl av stekskyn som lämnat
1½ dl vatten
1 tsk soja
1 st buljongtärning
2 tsk maizena
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ströbröd och grädde. Låt svälla ca. 10 min.
Riv eller hacka lökarna fint. Blanda ihop alla ingredienserna till smeten. Forma pannbiffarna till stora köttbullar och platta till. Smält smör i en stekpanna. Stek pannbiffarna 2-3 min. på varje sida tills de fått fin färg. Lägg över i eldfast form och efterstek i ugn i ca. 10 min.
Löken:
Skala och skiva löken. Smält smöret i en stekpanna (samma som du stekt biffarna i) och bryn löken på svag värme tills den är brun och mjuk. Ringla över lite sirap på slutet som får karameliseras med löken. Häll löken över pannbiffarna och in i ugnen igen medan såsen blir klar.
Skysås:
Använd skyn som finns i pannan och tillsätt buljong och soja. Blanda maizena med vattnet och rör ned i skyn. Låt såsen koka upp och klipp ev ner persiljan fint. Häll såsen över pannbiffarna.
Klara pannbiffar som väntar på att ätas…
Riktigt potatismos och lingonsylt ska det va till!
xtina
Posted at 14:33h, 25 januariungefär hur mkt salt o vitpeppar lägger du i biffblandningen? 🙂
daniel
Posted at 21:34h, 22 septemberLök skysås gör ni onödigt avancerat
1. Skivad lök, stek i smör tills det börjar mjukna och få en lätt brun färg.
2. Tillsätt lite öl, halv flaska ungefär. Låt det koka ihop sig lite.
3. Coloritsoya + köttbuljongtärning
Red med majsena. Då har ni både stekt lök och skysås i ett.
kardemumma Gumman
Posted at 14:35h, 25 januariJag höftar ganska mycket men skulle tro det är ca 1 tsk salt & 1 tsk peppar! (Och ungefär lika mycket grillkrydda) 🙂
Emma Kök
Posted at 20:29h, 25 januariPannbiff var det länge sedan jag åt men det är ju riktigt gott och tillsammans med stekt lök! Mmm 🙂
Martina
Posted at 21:43h, 25 januariPannbiff är jättegott och faktiskt något jag gör ofta fast i olika smaker, ibland blir det husman, ibland grekiskt osv… 🙂
Fru Matglad
Posted at 23:24h, 25 januariGuuud så gott det såg ut! Nu blev jag hungrig! =)
Loulas Kök
Posted at 15:26h, 26 januariVilken helyllemiddag, det vattnas i munnen! inget går upp mot riktig husmanskost!
Mia
Posted at 19:50h, 26 januariVilken underbar blogg 🙂 Kände att jag ville kommentera och berömma!
Här kommer jag hämta massor av inspiration!
Hanna
Posted at 21:00h, 27 januariPannbiffar med stekt lök är nog en av mina absoluta favoriträtter. Det är så gott!!!
Ia
Posted at 23:47h, 27 januariSå gott så gott! Kommer tillagas inom kort! 🙂 Vill du få inspiration på snittar spana in mitt senaste inlägg 🙂 Har du några fler recept så skulle jag bli glad!
Trevlig kväll!!!
// Sofia
Eleonore
Posted at 20:36h, 31 januariVilken klassiker, stekt lök till det är oslagbart 🙂