Pannbiff med lök & Skysås

Pannbiff gör jag väldigt sällan, vilket är synd för det är ju väldigt gott! 🙂 Löken får steka i fettet tillsammans med lite salt, Peppar & sirap så blir det riktigt gott! Skulle dock H veta att det finns sirap i maten hade han inte ätit den, men det man inte vet mår man inte dåligt av! 😀

Det här behöver du:

Biffar:
1 kilo nötfärs
2 gula lökar
2 ägg
1 dl ströbröd
1½ dl matlagningsgrädde
salt & vitpeppar (Jag brukar tillägga lite grillkrydda med)

Stekt lök:
2 st gula lökar
salt & peppar
2 msk smör
2 tsk sirap

Skysås

1 dl av stekskyn som lämnat
1½ dl vatten
1 tsk soja
1 st buljongtärning
2 tsk maizena

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ströbröd och grädde. Låt svälla ca. 10 min.
Riv eller hacka lökarna fint. Blanda ihop alla ingredienserna till smeten. Forma pannbiffarna till stora köttbullar och platta till. Smält smör i en stekpanna. Stek pannbiffarna 2-3 min. på varje sida tills de fått fin färg. Lägg över i eldfast form och efterstek i ugn i ca. 10 min.

Löken:

Skala och skiva löken. Smält smöret i en stekpanna (samma som du stekt biffarna i) och bryn löken på svag värme tills den är brun och mjuk. Ringla över lite sirap på slutet som får karameliseras med löken. Häll löken över pannbiffarna och in i ugnen igen medan såsen blir klar.

Skysås:

Använd skyn som finns i pannan och tillsätt buljong och soja. Blanda maizena med vattnet och rör ned i skyn. Låt såsen koka upp och klipp ev ner persiljan fint. Häll såsen över pannbiffarna.

Klara pannbiffar som väntar på att ätas…

Riktigt potatismos och lingonsylt ska det va till!