Vitlöksdoftande Kycklinggryta (2:an)

Vitlöksdoftande Kycklinggryta (2:an)

Denna har blivit något av vår favoriträtt här hemma, har testat den med klyftpotatis, ris & Pasta till och funkar med allt! Denna är bara en liten vidare utveckling från orginalreceptet bla med färsk riven ingefära i! 🙂 Har ni inte testat den än kan jag varmt rekomendera att ni gör det!
Avocado ska ätas till varje måltid just nu här hemma, jag är ju som bekant en sån som äter ihjäl mig på en sak för att sen gå vidare till nästa!
Vad är eran favorit sak för tillfället? 😀

Det här behöver du:

4 kyckling fileer
8 msk olja
6 vitlöksklyftor
4 tsk soja
6 msk sweet chilisås
2 msk riven ingefära (färsk)
salt, svartpeppar & paprikapulver
1 röd paprika
300g purjolök
5 dl grädde
½ burk kokosmjölk

Gör såhär:

Gör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, soja, chilisås, ingefära , salt, peppar & paprikapulver.
Strimla kycklingen. Låt den ligga i marinaden i ca 1 timme.
Stek kycklingen tillsätt skivad purjolök och tärnad paprika.
Häll på grädde och kokosmjölk, låt puttra 6-7 min. Smaka av!
Servera med tex klyftpotatis, ris, pasta & sallad.

Stek kyckling och tillsätt paprika & Purjolök

Min favorit för tillfället! Avocado…. Mmmmm….

nette
info@kardemummagumman.se
20 Comments
  • Mia
    Posted at 20:27h, 20 januari Svara

    Supergod! Gjorde den senast idag. Jag är helt förtjust i denna gryta.

  • Jenny
    Posted at 21:02h, 20 januari Svara

    Det finns något till dig i min blogg…

  • Martina
    Posted at 23:04h, 20 januari Svara

    Jag äter också väldigt mycket avocado just nu. Kycklingen ser super ut!

  • Loulas Kök
    Posted at 00:08h, 21 januari Svara

    Åå det här måste jag prova, kyckling filéer är ju nått man alltid har hemma.

  • Emmy
    Posted at 03:07h, 21 januari Svara

    Håller med – testa den! Kan man äta sig trött på avocado? Inte jag iaf.
    Och pajen, den var verkligen himmelsk! Tack för receptet!

  • Emma Kök
    Posted at 15:28h, 21 januari Svara

    Kyckling med vitlök är ju riktigt gott! Skall nog handla hem lite kyckling nästa vecka och göra en gryta!

  • anette
    Posted at 12:42h, 25 januari Svara

    Avocado här med! Supergott är ju också att lägga ner avocadobitar på slutet i grytor och pastasåser.

  • Pingback:Vitlöksdoftande Kycklinggryta « Kardemumma Gumman
    Posted at 23:38h, 01 februari Svara

    […] (HÄR hittar ni en uppdaterad version av samma gryta, bara lite godare…) […]

  • Pingback:Hasselbackspotatis « Kardemumma Gumman
    Posted at 23:58h, 10 februari Svara

    […] Hoppa till kommentarer Som rubriken lyder blev det Hasselbackspotatis idag! Vitlöksdoftande Kycklinggrytan börjar ni kunna vid det här laget, idag bjöd vi på den till ”mommo & moffa” […]

  • LENA
    Posted at 08:31h, 20 september Svara

    Denna ska jag göra i helgen-verkar supergod!!!! TACK för receptet!

  • Selma
    Posted at 17:03h, 08 november Svara

    Hej!

    Vilka underbara recept, vill laga allt! Men har inte riktigt förstått vad man ska göra med marinaden. Ska man hälla i den bland kyckligen eller ska den inte alls tillsättas? Tack för alla recept!

  • Malin Andersson
    Posted at 00:02h, 26 november Svara

    Hej!
    Jag länkade till din sida från min blogg… ÄÄÄÄLSKAR kyckling grytan! det är helt klart en favorit här hemma!

    Hoppas att det är okej att jag lånade bilden också… säg till annars för då tar jag bort den…

    tack för ett kanon recept!

    MVH MALIN

  • Pingback:Kycklinggryta & Mezze Maniche pasta « Kardemumma Gumman
    Posted at 19:30h, 19 januari Svara

    […] Idag testade vi nästa pasta ”Mezze Maniche”, också klart godkänt! Vi åt dem med min absoluta favorit Vitlöksdoftande Kycklinggryta. recept hittar ni Här! […]

  • Linn
    Posted at 14:42h, 30 januari Svara

    Jag har precis lagt min quorn i marinaden, det ser sååå gott ut på bilden men eftersom jag inte äter kött så testar jag med quorn. Helt underbar blogg du har, jag ska testa pajen med getost nån dag med.

  • Christina
    Posted at 17:53h, 11 februari Svara

    Denna kycklingrätt MÅSTE jag göra. Den verkar vara super-duper GOD.
    Trevlig helg.

  • V&S
    Posted at 18:21h, 27 juni Svara

    Vi ville laga kyckling med kokosmjölk och hittade denna via google. Verkade så god att vi gick och handlade på en gång. Och sjukt gott blev det också! Tack så mycket för receptet, ska göras fler gånger 🙂

  • Pingback:En meny med gamla godingar | Kardemumma Gumman
    Posted at 18:33h, 02 oktober Svara

    […] Vitlöksdoftande Kycklinggryta (åts med wokade grönsaker) […]

  • Johan
    Posted at 15:30h, 21 november Svara

    Tack för detta recept har nog gjort denna 6-7 gg jätte god

  • Nicole
    Posted at 12:03h, 09 april Svara

    Ska prova laga detta idag, har dock ingen kokosmjölk, går de utan!?

Post A Comment