08 jan Vitlöksdoftande Kycklinggryta med Kokosmjölk
Idag testade en annan variant av Vitlöksdoftande kycklinggryta, denna gång med kokosmjölk i. MUMS! Den var jättegooood…. Härligt kryddig med ordentligt sting i! 😀
Att få till en tjusig bild av denna typ av mat är inte det lättaste, blir bara glansigt och.. ja inte vidare snyggt! Men gott var det…
Det här behöver du:
4 kyckling fileer
8 msk olja
6 vitlöksklyftor
6 msk chilisås
3 tsk ingefära
salt & svartpeppar
1 röd paprika
300g purjolök
2 dl grädde
1 burk kokosmjölk
Gör såhär:
Gör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, chilisås, ingefära , salt och peppar.
Strimla kycklingen. Låt den ligga i marinaden i ca 1 timme.
Stek kycklingen (inkl marinaden) tillsätt skivad purjolök och tärnad paprika.
Häll på grädde och kokosmjölk och låt puttra 6-7 min. Smaka av!
Servera med tex klyftpotatis eller ris & sallad.
Kycklingen i marinaden, dax att steka!
I med massa godsaker…
Gräddig och god! 🙂
Emmy
Posted at 03:33h, 09 januariJag tycker bilderna är bra, det ser jättegott ut. Har skrivit ut receptet, som ska testas.
Martina
Posted at 10:10h, 09 januariHar aldrig testat att blanda kokosmjöl och grädde faktiskt, ser gott ut!
Ia
Posted at 11:52h, 09 januariSer gott ut! Precis börjat gilla kokosmjölk- så detta recept ska testas. Jag gjorde en god förrätt med jätteräkor, tomat, fetaost, färska örter med mera som jag varmt kan rekommendera! 🙂
Johanna
Posted at 13:23h, 09 januariToppen, nu är våra middagsbekymmer för ikväll lösta 🙂 Det ser riktigt smaskigt ut!
Madelene
Posted at 00:03h, 10 januariSer jättegott ut! Kika gärna in i min blogg 🙂
I Nadjas kök
Posted at 12:54h, 10 januariDet ser verkligen supergott ut! Blir jättesugen…
Jessica
Posted at 13:58h, 10 januariMums, vad smarrigt. Skulle behöva en riktigt god kycklinggryta att värma mig med nu.
Mikaela
Posted at 16:44h, 11 januariGrymt härligt och vackra foton dessutom! I sånna där grytor brukar jag alltid toppa med lite ostronsås, det gifter sig så sjukt bra med kokosmjölk, ingefära, chili och sånt där! 🙂
Mariann
Posted at 20:22h, 12 januariLåter gott!
Jag tänker testa, när du skriver chilisås. Använder du Chilisås hot, Sweet Chilisås eller helt vanlig chilisås?
kardemumma Gumman
Posted at 20:35h, 12 januariMariann: jag hade prövat dem alla och alla funkar fint! Dock är min favorit sweet chilisås… 🙂
Helena Ljunggren
Posted at 10:29h, 13 januariBilderna var ju ljuvliga 🙂 Guu så gott det ser ut!
Isabella
Posted at 13:35h, 31 oktoberAnvänder detta som grund recept till min gryta, men som vanligt har jag svårt att följa recept så fick bli en hel tuotch av “en stänk av Bella” (som jag kallar det! Men låter fruktansvärt gott alltså! & Vitlöken är ju underbar med så mycket som det är!
Samt gjorde sweet chilli sås igår så bytte ut den mot Curry och mango sås istället 🙂
Evy
Posted at 18:08h, 25 februariMycket gott och enkelt.
Tack för receptet.
Andrea
Posted at 09:56h, 25 augustiSökte på Google efter kyckling med ingefära och kokosmjölk och hamnade här, detta måste jag testa. Ser verkligen gott ut…
//Andrea