24 nov Janssons Frestelse
Har kikat runt på lite andra bloggar och blivit sugen på julmat som börjat dyka upp! Janssons frestelse gillar jag, idag tillsammans med ägghalvor! 🙂
Har ni tjuvstartat julmaten?!
Det här behöver du:
6 stora fasta potatisar
1 stor gul lök
1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
2½ dl grädde
2 msk ströbröd
3-4 msk smör
Salt & vitpeppar
Gör så här:
1. Skala potatisen och skär den i fina strimlor.
2. Skala löken, skiva den tunt och fräs den i smör i en panna.
3. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnssäker form. Potatis i botten och överst. Salta och peppra lite på toppen.
4. Häll grädden och 2-3 msk av ansjovisspadet i formen. Strö på ströbröd och klicka matfettet över.
5. Grädda i 200°C, ca 40 min, i nedre delen av ugnen.
Strimlad potatis, stekt lök & ansjovis..
Klar för ugnen…
Färdig gräddat..
Johanna
Posted at 20:36h, 24 novemberOm man byter ut ansjovis mot typ rökt skinka så tycker jag Janssons är supergott 😀 haha
Emma Kök
Posted at 10:52h, 25 novemberVad härligt! Janssons som är så gott. Har själv inte tjuvstartat men är riktigt sugen…
Pingback:Festive fish feasts
Posted at 15:32h, 11 december[…] A hearty winter warmerSource: Kardemummagumman […]