Janssons Frestelse

Janssons Frestelse

Har kikat runt på lite andra bloggar och blivit sugen på julmat som börjat dyka upp! Janssons frestelse gillar jag, idag tillsammans med ägghalvor! 🙂
Har ni tjuvstartat julmaten?!

Det här behöver du:
6 stora fasta potatisar
1 stor gul lök
1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
2½ dl grädde
2 msk ströbröd
3-4 msk smör
Salt & vitpeppar

Gör så här:
1. Skala potatisen och skär den i fina strimlor.
2. Skala löken, skiva den tunt och fräs den i smör i en panna.
3. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnssäker form. Potatis i botten och överst. Salta och peppra lite på toppen.
4. Häll grädden och 2-3 msk av ansjovisspadet i formen. Strö på ströbröd och klicka matfettet över.
5. Grädda i 200°C, ca 40 min, i nedre delen av ugnen.

Strimlad potatis, stekt lök & ansjovis..

Klar för ugnen…

Färdig gräddat..

nette
info@kardemummagumman.se
3 Comments
  • Johanna
    Posted at 20:36h, 24 november Svara

    Om man byter ut ansjovis mot typ rökt skinka så tycker jag Janssons är supergott 😀 haha

  • Emma Kök
    Posted at 10:52h, 25 november Svara

    Vad härligt! Janssons som är så gott. Har själv inte tjuvstartat men är riktigt sugen…

  • Pingback:Festive fish feasts
    Posted at 15:32h, 11 december Svara

    […] A hearty winter warmerSource: Kardemummagumman […]

Post A Comment