paulúns superjuicer

Jag har fått testa paulúns superjuicer och tänkte ge dem mitt omdömme här!

Blåbär & açai med röd druva och svarta vinbär

efb8177ed3

Açai är ett av de bär som är främst förknippade med begreppet superfrukter eftersom den uppmätta halten av antioxidanter är mycket hög. Det uttalas [asa-i] och är ett svart-lila bär från palmträdet Açaizeiro i Sydamerika som växer i Amazonas djungler. Det liknar blåbär i form och storlek.
Blåbär är en av Sveriges allra vanligaste växter men finns också i flera andra länder i norra Europa. Bärets mörkblå visar på en hög halt av antioxidanter.
Röd druva är basen i juicen och är vald för sitt innehåll av polyfenoler.
Den är inte så smakgivande men bidrar med sötma.
Svarta vinbär är en av våra vanliga trädgårdsbuskar. Juicen och bären är mycket rika på C-vitamin. Den lila eller mörk röda nyansen kommer från antioxidativa antocyaniner och karotenoider. Svarta vinbär innehåller också en hel del kalium och liksom övriga grönsaker, bär och frukt är de bra kost vid högt blodtryck.

Jag gillade denna juice! Den kändes hälsosam och smakade gott, lite syrligt men ändå med sötma! Färgen var mörk blå/lila och mycket tilltalande.

Jag ger den 4 av 5 poäng.

Hallon & granatäpple med äpple och svarta vinbär

a0f4942431

Granatäpple har odlats länge i Centralasien, Georgien Armenien och kring Medelhavet. Frukten är svår att äta så oftast pressas den till juice. Granatäpple är rikt på flera typer av antioxidanter såsom karotener, C-vitamin och antocyaniner. Från antocyaninerna har granatäpplet fått sin röda färg.
Hallon finns i Europa, Asien och Amerika och är vanliga även i Sverige, såväl vilda som odlade. Bären är vanligen röda men även gula förekommer. Hallon innehåller bl a C-vitamin och antocyaniner. Dessutom kommer en stor andel av den antioxidativa effekten i hallon från s k ellagitanniner. Ellagitanniner finns också i små doser i jordgubbar men är annars ovanliga.
Svarta vinbär är en av våra vanliga trädgårdsbuskar. Juicen och bären är mycket rika på C-vitamin. Den lila eller mörk röda nyansen kommer från antioxidativa antocyaniner och karotenoider. Svarta vinbär innehåller också en hel del kalium och liksom övriga grönsaker, bär och frukt är de bra kost vid högt blodtryck.
Äpple utgör basen och ger en sötma utan att vara smakmässigt dominerande.

Smakade lite konstgjord och inte lika god som den andra. Gav en eftersmak i munnen. Dock med samma tilltalande egenskaper.

Jag ger den 2.5 av 5.

Allmänt för båda: Förpackningarna ser väldigt tilltalande ut men jag störde mig på att det bara var 0.75 l i dem. Hade gärna betalat till några kronor för att få köpa en förpackning med 1 liter.