05 okt Ratatouille med stekt skinksnitzel & Bearnaisesås
Jag älskar kombinationen Ratatouille & Bearnaisessås, men äter detta för sällan!
Idag fick det bli min & Emmis lunch, tillsammans med skinksnitzel som fått ligga i en marinad.
(Ratatouille är en fransk grönsaksröra med paprika, lök, aubergine, zuchini, vitlök & tomat.)
Det här behöver du:
1 röd paprika
1 gul paprika
1 burk krossad tomat med chili (Mutti)
1 gul lök
1 aubergine (liten)
1 zuchini (liten)
0.5 dl olivolja extra virgin
2 krossade vitlöksklyftor
3 msk hackad basilika
1 msk sherryvinäger
Salt, Ekrökt Chili med Paprika &Tellicherry Svartpeppar
Gör såhär:
Skölj alla grönsakerna, skär i bitar. Hetta upp olja i en gryta och låt grönsakerna puttra utan att få färg. Tillägg krossade tomater, vinägern, basilikan och krydda, låt koka i 15 minuter under lock.
Servera som tillbehör till kött, fisk, kyckling etc…
Birgitta Höglund's Mat
Posted at 15:33h, 05 oktoberDu har så rätt. Kombinationen är suveränt god. Det ser verkligen läckert ut.
Janet
Posted at 20:01h, 05 oktoberÅh det ser super-delicious ut! Jag blir alldeles hungrig!
Undrar lite när du ska lotta iväg dig själv som kock en kväll, vi skulle gärna ha dig här hemma hos oss kockandes en delikat middag till oss någon gång 😉
Kanske kan man hyra dig annars? 😉
I Nadjas kök
Posted at 20:38h, 05 oktoberSå gott!
Ulrika
Posted at 21:59h, 05 oktoberKikar förbi o tipsar dig som tävlat hos mig tidigare att jag nu startat en ny spännande tävling:
http://uj76.blogspot.com/2009/10/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart.html
..en med chans att vinna presentkort från en underbar present/ inredningsbutik 🙂
Carro
Posted at 13:32h, 06 oktoberDet såg väldigt aptitligt ut ! 🙂 Ratatouille är verkligen en helt underbar film. En annan film jag skulle rekommendera dig att se är Julie & Julia med Meryl Streep & Amy Adams. Den handlar om en tjej som börjar blogga. I sin blogg utmanar hon sig själv, hon laga alla maträtter (över 300 stycken) ifrån en gammal dams kokbok under ett årstid, jättemysig film ! Den går på bio just nu.
Helena Ljunggren
Posted at 13:40h, 06 oktoberBörni och rattatulle är en helt otroligt god kombination!
Pingback:Ny smakpalett « Fat Girl Slim
Posted at 19:06h, 27 oktober[…] när man låter en måltid ta tid och man tuggar länge och väl? Jag vet inte. Vad jag vet är att ratatouillen som puttrar på spisen i detta nu är gudomlig. Receptet hittade jag hos Kardemumma Gumman. Jag har […]
Pingback:Hipp Hipp Hurraa!!! Kardemumma Gumman 1 år! « Kardemumma Gumman
Posted at 14:26h, 25 januari[…] Ratatouille med stekt skinksnitzel & Bearnaisesås […]