Sweet Chili Kycklingpaj

En god och matig paj funkar fint som lunch/middag här, samt väldigt uppskattad i lunchlådan på jobbet! Denna variant med sweet chilisås i äggstanningen blir väldigt god! 🙂

kycklingpaj

Det här behöver du:

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
2 kycklingfiléer skuren i strimlor
½ röd paprika
1 bukett kokt broccoli
2 dl skivade färska champinjoner
smör
Svartpeppar, Ekrökt Chili med Paprika, salt

Äggstanning:
2 dl crème fraiche paprika & chili
½-1 dl mjölk
3 ägg
2-3 msk sweet chilisås
svartpeppar & salt
2 dl riven ost

Gör så här:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i mindre bitar. Koka broccolin lätt, skär champinjoner & paprika i bitar. Krydda och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt broccolin, champinjoner och paprikan och låt fräsa med. Förgrädda pajskalet ca 10 min, häll sen över kycklingröran på skalet. Blanda crème fraiche, ägg, hälften av osten samt chilisåsen. Fördela blandningen över kycklingen och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Servera med en god sallad.

pajen