Citronmousse & Pannacotta tårta med chokladbotten

Citronmousse & Pannacotta tårta med chokladbotten

Idag firar vi morsdag samt Hs nya tjänst inom företaget! Kontraktet är skrivet och imorgon är första tillträdes dagen och det ska såklart firas med tårta!
Denna smaskiga tårta i 3 lager med chokladbotten, vanilj panna cotta & citronmousse, toppas med massa härliga frukter! Kan inte bli så mycket mumsigare & sommrigare!

Citronmousse & Panna Cotta tårta med chokladbotten

pannacotta tårta

CHOKLADBOTTEN
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
4 msk kakao
150 g smält avsvalnat smör
2 ägg

Gör såhär:
Värm ugnen till 200 grader. Smörj en rund form på Ø23 cm.
Blanda ihop torrvarorna i en skål, tillsätt det smälta smöret och äggen. Rör ihop till en slät smet och häll ner i formen. Grädda i 20 minuter och låt botten svalna helt och hållet.

VANILJ PANNACOTTA
4 dl grädde
40 g socker
1 st vaniljstång
1.5 st gelatinblad

Gör såhär:
Värm grädden med sockret och vaniljstången. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, cirka 5-10 minuter och rör ner dem när de blivit mjuka. Häll pannacottan över den avsvalnade chokladbotten. Låt stå kallt minst 30 min.

CITRONMOUSSE
4 äggulor
1 dl socker
2 citroner
1/2 dl vatten
3 dl grädde
1 dl hallon

Gör såhär:
Tvätta citronerna noga i varmt vatten. Riv skalet fint och pressa ur saften. Förbered ett vattenbad att koka citronkrämen i: Fyll en kastrull till hälften med vatten. Koka upp, sänk värmen så vattnet bara sjuder.

Vispa lätt ihop äggulor, socker, vatten, finrivet citronskal och citronjuice i en annan kastrull som är lagom stor att ställa i kastrullen med sjudande vatten.

Ställ kastrullen med äggsmet i vattenkastrullen. Vispa smeten ljus och fluffig över värmen. Ta av från värmen när krämen börjar tjockna (krämen får inte koka). Låt svalna.

Vispa grädden ganska hårt utan att den blir grynig, vispa ner hallonen. Rör ner 1/3 av grädden i citronkrämen till en slät smet. Vänd ner resten av grädden med stora luftiga tag och fördela moussen över den stelnade pannacottan. Låt stelna minst 1 h och dekorera sen med valfria frukter & bär.

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Kashaya
    Posted at 19:55h, 31 maj Svara

    Mm.. det där lät riktigt gott.

  • Jessica
    Posted at 20:18h, 31 maj Svara

    Jösses vad gott, en tårta precis i min smak. Dessutom en riktig fröjd för ögat!

  • åsa - hello sugar!
    Posted at 21:08h, 31 maj Svara

    det där såg inte alls dumt ut! 🙂 mmm!!!

  • Danielle
    Posted at 21:47h, 31 maj Svara

    Vilken fin tårta! Roligt med ett annorlunda tårtrecept.

  • Chezsofia
    Posted at 08:20h, 01 juni Svara

    Oj vad gott det verkar!
    Gillar moussetårtor jättemycket.

  • sonja
    Posted at 08:22h, 01 juni Svara

    Den ser verkligen mumsig ut,skicka en bit åt mej

  • Dillan
    Posted at 21:42h, 01 juni Svara

    åh va god den såg ut!!!riktig gos och fräsh!!!

  • Veronica m Isak
    Posted at 17:46h, 02 juni Svara

    Låter och ser ut som en fröjd, snart törs jag inte bjuda hem dig något mera 😉

  • kardemummagumma
    Posted at 20:30h, 02 juni Svara

    Veronica: Nää det behöver du inte oroa dig över! Du bjuder alltid på supersmarrigt fika! 😛

  • Cutecakes-Paulina
    Posted at 17:01h, 03 juni Svara

    Hej, måste bara säga att den här tårtan såg riktigt grym ut! Kombinationen låter så gott!

  • Anna
    Posted at 09:14h, 14 juni Svara

    Vilken fantastisk tårta=)
    den hamnar i favoriter!

  • Chokladfreaks
    Posted at 22:28h, 14 juni Svara

    Wow, vilken läcker tårta! Den ser jättesmarrig ut men den verkar lite svår att baka.

  • Elin
    Posted at 03:12h, 18 januari Svara

    Denna tårta gjorde jag idag. Smaken var fantastiskt god men någonting gjorde jag fel för den stelnade inte. Iallafall inte moussen, pannacottan stelnade lite. Vad kan min miss ha varit? Jag funderade på om jag inte värmde citronkrämen tillräckligt länge, kan det ha varit så? Ge mig råd för jag vill jättegärna göra den till min middag om en vecka för den var som sagt makalöst god!

  • kardemumma Gumman
    Posted at 11:08h, 18 januari Svara

    Elin: Citronkrämen får inte koka, utan ska röras om hela tiden under svag värme tills den tjocknar. Låt krämen svalna helt innan du rör ihop den med den hårt vispade grädden! 🙂

    Ang. Pannacottan kan du använda 2 gelatinblad om du vill att den ska stelna mer!

    Hoppas det lyckas bättre nästa gång för den är verkligen god! 🙂

  • Cecilia Sjöqvist
    Posted at 11:56h, 02 april Svara

    Har precis satt ihop moussen och provsmakat lite. Jag ska inte göra hela tårtan, men moussen ser verkligen lovande ut. Fint på påsk också! Tack för receptet!

Post A Comment