Hemmagjorda smokey Hickory burgare

Hemmagjorda smokey Hickory burgare

Man känner grill säsongen närma sig med stormsteg.. Härligt! Ingen snabbmatskedjas hamburgare går att jämföra med egna hemmagjorda saftiga hamburgare! Det kan nog de flesta hålla med om… Idag stekte jag hamburgarna i panna men grillade vore nog att föredra! 🙂 Men de blir saftiga, mjuka & goooda!

burger
burger-1

Det här behöver du: (6 st)

500 gram nötfärs
1 finhackad gullök
2 ägg
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
3 msk bostongurka
2 msk Bull´s Eye Hickory smoke BBQ sås
Salt & ekrökt Svartpeppar
Red hot chili explosion

Tillbehör:

6 Hamburger bröd
6 cheddarost skivor
knaperstekt bacon
skivade tomater
Rödlök ringar
salladsblad
inlagd gurka i skivor
Majonäs
BBQ sås

Gör såhär:

Rör ihop allt i en skål, blanda väl och låt stå i kylskåp ca 10-15 minuter. forma till burgare och stek i stekpanna eller på grill.
(Förstek dem gärna lite innan ni grillar så fastnar de inte på gallret så lätt)

Vill passa på att Gratulera min bror Tommy på hans födelsedag! Hoppas du fått en fin dag men mycket tårta! 😀

Ps: Ännu hinner ni tävla!

nette
info@kardemummagumman.se
10 Comments
  • Hanna
    Posted at 18:50h, 28 april Svara

    Ååååh, det är nästan så att jag sitter här och dreglar. Det där såg sjukt gott ut!

  • Emilies Skafferi
    Posted at 18:59h, 28 april Svara

    Nej visst är snabbmatkedjornas hamburgare inget jämfört med att göra sina egna.

  • kryddburken
    Posted at 19:11h, 28 april Svara

    Ser ju helt underbart ut!! Rökig smak på hamburgarna är sååå gott! Vi kör på utegrillen, sommar som vinter. Ett tips är att låta dom “grillas” på lite alu.folié en stund innan man lägger över på gallret. Då fastnar de inte! Ha en trevlig kväll!

  • åsa - hello sugar!
    Posted at 19:28h, 28 april Svara

    grattis till tommy! jag äter ju inte kött men brukar grilla egna veggieburgare på sommaren, mums! 🙂

  • kardemummagumma
    Posted at 19:29h, 28 april Svara

    Kryddis: Det var ju ett ännu enklare tips än att behöva förgrilla inne! Ska vi absolut göra nästa gång! 🙂

  • Jessica
    Posted at 06:31h, 29 april Svara

    Den där burgaren ser helt gudomligt god ut, måste ta och grilla egna burgare nån dag. Vilka smarta tips både från dig och Kryddburken.

    Ha en bra dag!

  • I Nadjas kök
    Posted at 09:53h, 29 april Svara

    Vad ska jag säga…jo, det är: Så gott, så gott, så gott!

    Ha det fint på valborg!
    Nadja

  • Pingback:Hipp Hipp Hurraa!!! Kardemumma Gumman 1 år! « Kardemumma Gumman
    Posted at 14:25h, 25 januari Svara

    […] Hemmagjorda smokey Hickory burgare […]

  • Emma
    Posted at 14:38h, 04 februari Svara

    Jag och min sambo ska testa göra dessa hamburgare i kväll, jag kommer nog redovisa resultatet i min blogg men jag länkar hit:)

  • Emma
    Posted at 14:57h, 06 februari Svara

    Burgarna blev jättebra!:) Säkert jättebra att grilla i sommar!

Post A Comment