28 apr Hemmagjorda smokey Hickory burgare
Man känner grill säsongen närma sig med stormsteg.. Härligt! Ingen snabbmatskedjas hamburgare går att jämföra med egna hemmagjorda saftiga hamburgare! Det kan nog de flesta hålla med om… Idag stekte jag hamburgarna i panna men grillade vore nog att föredra! 🙂 Men de blir saftiga, mjuka & goooda!
Det här behöver du: (6 st)
500 gram nötfärs
1 finhackad gullök
2 ägg
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
3 msk bostongurka
2 msk Bull´s Eye Hickory smoke BBQ sås
Salt & ekrökt Svartpeppar
Red hot chili explosion
Tillbehör:
6 Hamburger bröd
6 cheddarost skivor
knaperstekt bacon
skivade tomater
Rödlök ringar
salladsblad
inlagd gurka i skivor
Majonäs
BBQ sås
Gör såhär:
Rör ihop allt i en skål, blanda väl och låt stå i kylskåp ca 10-15 minuter. forma till burgare och stek i stekpanna eller på grill.
(Förstek dem gärna lite innan ni grillar så fastnar de inte på gallret så lätt)
Vill passa på att Gratulera min bror Tommy på hans födelsedag! Hoppas du fått en fin dag men mycket tårta! 😀
Ps: Ännu hinner ni tävla!
Hanna
Posted at 18:50h, 28 aprilÅåååh, det är nästan så att jag sitter här och dreglar. Det där såg sjukt gott ut!
Emilies Skafferi
Posted at 18:59h, 28 aprilNej visst är snabbmatkedjornas hamburgare inget jämfört med att göra sina egna.
kryddburken
Posted at 19:11h, 28 aprilSer ju helt underbart ut!! Rökig smak på hamburgarna är sååå gott! Vi kör på utegrillen, sommar som vinter. Ett tips är att låta dom “grillas” på lite alu.folié en stund innan man lägger över på gallret. Då fastnar de inte! Ha en trevlig kväll!
åsa - hello sugar!
Posted at 19:28h, 28 aprilgrattis till tommy! jag äter ju inte kött men brukar grilla egna veggieburgare på sommaren, mums! 🙂
kardemummagumma
Posted at 19:29h, 28 aprilKryddis: Det var ju ett ännu enklare tips än att behöva förgrilla inne! Ska vi absolut göra nästa gång! 🙂
Jessica
Posted at 06:31h, 29 aprilDen där burgaren ser helt gudomligt god ut, måste ta och grilla egna burgare nån dag. Vilka smarta tips både från dig och Kryddburken.
Ha en bra dag!
I Nadjas kök
Posted at 09:53h, 29 aprilVad ska jag säga…jo, det är: Så gott, så gott, så gott!
Ha det fint på valborg!
Nadja
Pingback:Hipp Hipp Hurraa!!! Kardemumma Gumman 1 år! « Kardemumma Gumman
Posted at 14:25h, 25 januari[…] Hemmagjorda smokey Hickory burgare […]
Emma
Posted at 14:38h, 04 februariJag och min sambo ska testa göra dessa hamburgare i kväll, jag kommer nog redovisa resultatet i min blogg men jag länkar hit:)
Emma
Posted at 14:57h, 06 februariBurgarna blev jättebra!:) Säkert jättebra att grilla i sommar!