22 apr Bruschetta
Igår var en dag då vi inte ville ha nån tung mat och båda hade ätit ordentlig lunch på dagen så det fick bli en Bruschetta, oliver, tonfisk & fetost! Lagom lätt och supergott!
Det här behöver du:
4 st tomater
2 st vitlöksklyftor
½ kruka basilika
½ hackad rödlök
2 msk olivolja
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
4 skivor lantbröd
Gör så här:
Finhacka löken och tomaterna som helst ska vara rumsvarma. Pressa en vitlöksklyfta, hacka basilikan och blanda med tomaterna, tillsätt oljan. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Rosta brödet högst upp i ugnen på ca 250 grader eller i en brödrost. Brödet ska va knaprigt! När brödet är klart, gnugga en vitlöklsklyfta (som du skurit på mitten) på bröden.
Servera tomatröran ovanpå.
PS: Ni får hålla ögonen öppna, det är många spännande tävlingar pågång i bloggen! 😉
Jessica
Posted at 17:13h, 22 aprilOfta är det enkla riktigt gott och den bruschettan verkar enkel och ser supergod ut.
kryddburken
Posted at 18:46h, 22 aprilDet är ju sååå gott! Tonfisk på bruschetta måste jag prova! Jag älskar tonfisk! Ha en trevlig kväll!
Växelhäxan
Posted at 19:55h, 22 aprilMåste absolute prova nån gång, såg riktigt smaskigt ut..
Karin/Rosa maränger
Posted at 21:28h, 22 aprilJamen visst är det gott. Var dock ett tag sen jag gjorde själv.
åsa - hello sugar!
Posted at 22:26h, 22 aprilbruschetta är så otroligt gott, åt det ofta förut men nu var det ett tag sen. tror det är dags! 🙂
Melissa
Posted at 02:07h, 23 aprilÅhhhh! Var ju alldeles för länge sedan jag gjorde och åt bruschetta! Tror det var typ… nyåret 07-08…. måste göras! Nu vet jag vad som står på menyn för imorgon (idag)!!! Tack!
Pingback:Kycklingspett i ugn med ris, yoghurtsås och Stekt halloumi på tomat & basilika bädd. « Kardemumma Gumman
Posted at 19:29h, 30 september[…] tomat & basilika bädd. Hoppa till kommentarer Lång förklaring på en enkel middag! Tomat & basilika röran är samma som jag använder till bruschetta (minus rödlök), steker halloumi och lägger ovanpå, […]