Gino, en 80 tals klassiker

Gino, en 80 tals klassiker

Finns det något enklare än Gino? Men ack så gott med en skopa vaniljglass! Godast blir den på färsk frukt men jag passade på att tömma frysen på lite frukt & bär som var kvar i olika påsar!

Vilken är er favorit dessert? 🙂

gino

Man kan använda de bär och frukter som man själv föredrar.

– Bananer
– Jordgubbar
– Hallon & björnbär
– Kiwi
– Honungsmelon
– physalis
– Vit choklad
– Glass

Dela frukten i lagom stora bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över riven vit choklad. Placera formen högt upp i ugnen i 250 – 275 grader eller på grill. Gratinera i ett par min tills chokladen smälter och börjar få en aning färg.

Tips: Väldigt gott med lite rostad kokos & flagad nougat på toppen.. Om man vill krångla till det! 😉

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Jennie
    Posted at 18:52h, 15 mars Svara

    Där har vi en gammal klassiker jag inte gjort på väldigt länge, eller ens tänkt på. Tack för tipset, det blir nästa helg. Det är ju bara sååå gott!

  • Johanna
    Posted at 19:08h, 15 mars Svara

    Ja men guuuuud det är så gott! ack att jag inte har jordgubbar hemma. (det måst eman ha i gino enligt mig). Måste alltså köpa jordgubbar imorgon 😀 Kokos ska man såklart ha också.

  • kardemummagumma
    Posted at 19:31h, 15 mars Svara

    hehe Johanna jag tror minsann det är en till som har passion 4 food.. 😉 Du har varit flitig i köket! 😀

  • Kalasgott
    Posted at 22:09h, 15 mars Svara

    Oh så fräscht o gott!! 🙂
    Mums!

  • I Nadjas kök
    Posted at 08:26h, 16 mars Svara

    Så gott med Gino! Det var verkligen länge sedan man gjorde det.

    /Nadja

  • Daddy-T
    Posted at 11:35h, 16 mars Svara

    Verkligen en klassiker som håller.
    Vi brukar köpa vit choklad med kokos och riva över.
    Fungerar jättebra om man inte skulle ha egna kokosflingor hemma.

  • Johanna
    Posted at 14:46h, 16 mars Svara

    Man måste ju äta, så varför inte äta det gottaste då 😀

Post A Comment