09 mar Spicy Chicken Thai Soup
Idag blev det lite Thailändsk inspirerat här hemma, kanske inget som passar H men pröva skadar ju inte! Den värmde bra och var rejält stark och mycket gott… Soppan serverades med nybakad baguette samt lite glass med frukt till dessert!
Chicken thai soup
Ingredienser
Portioner: 6
1 l hönsbuljong (tärning + vatten)
1 pressad lime + lite rivet skal
1/2 dl sweet chili sås
1 burk kokosmjölk (400 g)
300 g strimlad kycklingfilé
1 röd chilifrukt( eller paprika, om ni inte vill ha så stark)
2 stora morötter (skurna i stavar)
3 dl halverade champinjoner
1 burk minimajs
1 påse Chicken Thai Wok Spicemix
Stek kycklingen och krydda valfritt. Koka upp buljongen och tillsätt morotsstavarna. Koka tills de börjat mjukna. Tillsätt sen champinjonerna, majs, paprikan i bitar, chili såsen, sambal oelek, kokosmjölken samt kryddpåsen. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt slutligen kycklingen, pressad lime saft + rivet skal av lime. Koka 5 minuter. Klart för avnjutning!
Uppdatering: Jag hade fel, H åt med god aptit! 😉
Kalasgott
Posted at 20:03h, 09 marsOh så gott!!! 🙂
Karin
Posted at 00:06h, 10 marsMen mums!! Jag har precis hittat nån slags nykärlek åt soppor. Nu har jag ett racept till att prova!
Kram Karin
Carolina
Posted at 11:58h, 10 marsSv: Tack så jättemycket 🙂
helmi
Posted at 14:01h, 10 marslåter supergott!
ska verkligen testa det där receptet någon dag… kanske redan ikväll! 🙂