Spicy Chicken Thai Soup

Idag blev det lite Thailändsk inspirerat här hemma, kanske inget som passar H men pröva skadar ju inte! Den värmde bra och var rejält stark och mycket gott… Soppan serverades med nybakad baguette samt lite glass med frukt till dessert!

Chicken thai soup

soup

souup

Ingredienser
Portioner: 6

1 l hönsbuljong (tärning + vatten)
1 pressad lime + lite rivet skal
1/2 dl sweet chili sås
1 burk kokosmjölk (400 g)
300 g strimlad kycklingfilé
1 röd chilifrukt( eller paprika, om ni inte vill ha så stark)
2 stora morötter (skurna i stavar)
3 dl halverade champinjoner
1 burk minimajs
1 påse Chicken Thai Wok Spicemix

Stek kycklingen och krydda valfritt. Koka upp buljongen och tillsätt morotsstavarna. Koka tills de börjat mjukna. Tillsätt sen champinjonerna, majs, paprikan i bitar, chili såsen, sambal oelek, kokosmjölken samt kryddpåsen. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt slutligen kycklingen, pressad lime saft + rivet skal av lime. Koka 5 minuter. Klart för avnjutning!

chicken-thai-wok-spice-mix

Uppdatering: Jag hade fel, H åt med god aptit! 😉