Smörgåstårta med lax & räkor

Kikade runt i Kryddburkens blogg idag för att få lite inspiration! Hittade massa saker man blev sugen på men ikväll blev det att fixa hennes smörgåstårta med lax & räkor! Har endast gjorde mindre ändringar samt använde lite annat bröd.

smorgastarta

Det här behöver du :
18 skivor formfranska (Jag använde 2 st förpackningar Hällakakor ifrån Polarbröd)
1 burk cremé fraiche
3 ägg
1 tsk citronsaft
½ kruka dill
Salt & svartpeppar
400 gram varmrökt lax

Garnering :
300 gram kallrökt lax i skivor
Citron
Räkor
ägg
coctailtomater

GÖR SÅHÄR :
Koka äggen, hårdkokta. Blanda cremé fraiche med de kokta finhackade äggen, citronsaft, finhackad dill, smaka av med salt & grovmalen svartpeppar. Lägg ut sex skivor formfranska och lägg på ett lager med äggröran. Lägg på ytterliggare ett lager franska och bred på ett tunt lager av äggröran. Fördela den varmrökta laxen ovanpå i ett ganska tjockt lager. Täck med franska. Av röran som blir över kan du bre på lite på kanterna runtom på smörgåstårtan. Garnera med äggröran samt dill runt kanterna. Lägg räkor uppepå, lite lax och ägghalvor runtom!

Tack kryddisen för receptet! Imorgon blir det frukost på sängen för mr H med smörgåstårta & te! 🙂