Ugnsbakadlax med bulgur & stekt Halloumi (GI)

Kylskåpet gapar rätt tomt så man tar vad man har! Lax ifrån frysen, lite bulgur & resten av osten. Det blev middag idag också! 😉
Passade på att testa en krydda ifrån Kryddlandet, en ekologisk krav märkt Fiskkrydda! Sånt gillar vi! Man krossar örterna/kryddan strax innan man använder dem, på så vis känns & smakar de väldigt färska!

lax

Du behöver:

4 Tinade Laxfileér
1 paket grädde
Sambal Oelek
salt, citronpeppar, Red hot chili explosion, fiskkrydda & dill

Placera laxen i en smörjd ugnsform, krydda laxen med lite salt & citronpeppar, in i ugn 200 grader ca 10-15 minuter. Blanda grädden med lite salt, citronpeppar, dill, fiskkrydda, sambal oelek & red hot chili explosion. Häll över laxen och in i ugn i ytterligare 5 minuter. Klart för servering!

Servera med ex Bulgur/ris, sallad, halloumi…