10 feb Spagetti & Bolognese sås
Ibland är det gott med den gamla stabila bolognese såsen! Eller “måra-såsin” som vi sagt där hemma i Närpes… 😉
Här kommer min variant, som vi tycker blir godast!
400 gram nötfärs
1 st köttbuljongtärning
1 burk tomater (Mutti)
1 st grön paprika
4 dl skivade färska champinjoner
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 tsk sambal oelek
soja
olivolja
salt, peppar, pasta & pizza krydda.
Testade även Vilda fantasier kryddan ifrån Aromboden i denna rätt, passade superbra i en pastasås!
1. Fräs färsen med lite olivolja
2. Hacka löken, champinjonerna och paprikan och blanda med färsen.
3. Pressa vitlöken och tillsätt övriga ingredienser.
4. Låt koka 5 minuter. Servera med pasta.
KarinW
Posted at 20:26h, 10 februariJag är barnsligt förtjust i spagetti och köttfärsås!
Vilka fina bilder du tar Nette!
Leker lite i photo filtre men mina blir inte så där bra, bara att träna vidare.
Ha det fint/Karin
momma
Posted at 20:39h, 10 februariKanske en bra ide med spagetti till morgondagen ,idag blev det stekt strömming
kardemummagumma
Posted at 20:49h, 10 februariKarin: Tack, Tycker dina är bra dom med.. 😉
Momma: Mums, e ska hikki ha behyöva va nier är tå..
Maja
Posted at 17:23h, 11 februariSambal oelek i köttfärssåsen. Vilket bra tips!