Spagetti & Bolognese sås

Spagetti & Bolognese sås

Ibland är det gott med den gamla stabila bolognese såsen! Eller “måra-såsin” som vi sagt där hemma i Närpes… 😉

Här kommer min variant, som vi tycker blir godast!

spagetti

400 gram nötfärs
1 st köttbuljongtärning
1 burk tomater (Mutti)
1 st grön paprika
4 dl skivade färska champinjoner
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 tsk sambal oelek

soja
olivolja
salt, peppar, pasta & pizza krydda.

Testade även Vilda fantasier kryddan ifrån Aromboden i denna rätt, passade superbra i en pastasås!

1. Fräs färsen med lite olivolja

2. Hacka löken, champinjonerna och paprikan och blanda med färsen.

3. Pressa vitlöken och tillsätt övriga ingredienser.

4. Låt koka 5 minuter. Servera med pasta.

nette
info@kardemummagumman.se
4 Comments
  • KarinW
    Posted at 20:26h, 10 februari Svara

    Jag är barnsligt förtjust i spagetti och köttfärsås!
    Vilka fina bilder du tar Nette!
    Leker lite i photo filtre men mina blir inte så där bra, bara att träna vidare.
    Ha det fint/Karin

  • momma
    Posted at 20:39h, 10 februari Svara

    Kanske en bra ide med spagetti till morgondagen ,idag blev det stekt strömming

  • kardemummagumma
    Posted at 20:49h, 10 februari Svara

    Karin: Tack, Tycker dina är bra dom med.. 😉

    Momma: Mums, e ska hikki ha behyöva va nier är tå..

  • Maja
    Posted at 17:23h, 11 februari Svara

    Sambal oelek i köttfärssåsen. Vilket bra tips!

Post A Comment