07 feb Tonfiskröra, nybakt baguette & ljus öl
Så ser receptet ut på en mysig kväll framför TV:n. Efter att ha blivit bjuden på tonfiskröra på ett av kalasen vi varit på så blev vi sugna på mer… Vi köpte mörka baguetter som är förgräddade bara att slänga in i ugnen 7-10 minuter.. Väldigt tacksamt med något snabblagat så man hinner umgås med familjen!
Tonfiskröra
Du behöver:
3 ägg
1 rödlök
2 burkar tonfisk i olja eller vatten
några kvistar färsk bladpersilja
grovmalen svartpeppar, salt & dill
ca 2 dl Turkisk yoghurt
Hårdkoka äggen och hacka dem. Hacka rödlöken och persiljan. Blanda ner tonfisken – mosa sönder lite med gaffel. Tillsätt grovmalen svartpeppar, dill och salt. Tillsätt slutligen turkisk yoghurt för att binda samman allt.
Servera med nybakt baguette, lite gurka, tomat & fetaost.
Passar utmärkt att ätas till en iskall öl!
Trevlig helg mina vänner! 🙂
Dillan
Posted at 20:29h, 07 februariHelt underbar blogg. Varför hittade jag hit? Nu blir jag sugen på än massa gott… 🙂
momma
Posted at 21:18h, 07 februariojj kva e soåg gott ut
Jessica
Posted at 11:21h, 08 februariÅhh, det är ju bara såå gott med nybakad baguette och en krämig tonfiskröra. Jaha, nu blir det till att bege sig till affären och inhandla tonfisk och baguetter som vi kan äta till kvällsmat =)
Jeanette
Posted at 11:42h, 08 februariLåter jättesmarrigt.
Nadja
Posted at 15:47h, 08 februariSer supersmarrigt ut! Verkligen en kanonbild som suktar 😀
Hälsningar Nadja
Jessica H
Posted at 19:00h, 08 februariOj mums, nu vort ja rektit hungråt 😉
Unga Morsan
Posted at 14:01h, 12 februariMumsigt! Älskar tonfisk. 🙂
Pingback:Hipp Hipp Hurraa!!! Kardemumma Gumman 1 år! « Kardemumma Gumman
Posted at 14:25h, 25 januari[…] Tonfiskröra […]