Tonfiskröra, nybakt baguette & ljus öl

Tonfiskröra, nybakt baguette & ljus öl

Så ser receptet ut på en mysig kväll framför TV:n. Efter att ha blivit bjuden på tonfiskröra på ett av kalasen vi varit på så blev vi sugna på mer… Vi köpte mörka baguetter som är förgräddade bara att slänga in i ugnen 7-10 minuter.. Väldigt tacksamt med något snabblagat så man hinner umgås med familjen!

Tonfiskröra

baguette

Du behöver:

3 ägg
1 rödlök
2 burkar tonfisk i olja eller vatten
några kvistar färsk bladpersilja
grovmalen svartpeppar, salt & dill
ca 2 dl Turkisk yoghurt

Hårdkoka äggen och hacka dem. Hacka rödlöken och persiljan. Blanda ner tonfisken – mosa sönder lite med gaffel. Tillsätt grovmalen svartpeppar, dill och salt. Tillsätt slutligen turkisk yoghurt för att binda samman allt.
Servera med nybakt baguette, lite gurka, tomat & fetaost.
Passar utmärkt att ätas till en iskall öl!

Trevlig helg mina vänner! 🙂

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Dillan
    Posted at 20:29h, 07 februari Svara

    Helt underbar blogg. Varför hittade jag hit? Nu blir jag sugen på än massa gott… 🙂

  • momma
    Posted at 21:18h, 07 februari Svara

    ojj kva e soåg gott ut

  • Jessica
    Posted at 11:21h, 08 februari Svara

    Åhh, det är ju bara såå gott med nybakad baguette och en krämig tonfiskröra. Jaha, nu blir det till att bege sig till affären och inhandla tonfisk och baguetter som vi kan äta till kvällsmat =)

  • Jeanette
    Posted at 11:42h, 08 februari Svara

    Låter jättesmarrigt.

  • Nadja
    Posted at 15:47h, 08 februari Svara

    Ser supersmarrigt ut! Verkligen en kanonbild som suktar 😀

    Hälsningar Nadja

  • Jessica H
    Posted at 19:00h, 08 februari Svara

    Oj mums, nu vort ja rektit hungråt 😉

  • Unga Morsan
    Posted at 14:01h, 12 februari Svara

    Mumsigt! Älskar tonfisk. 🙂

  • Pingback:Hipp Hipp Hurraa!!! Kardemumma Gumman 1 år! « Kardemumma Gumman
    Posted at 14:25h, 25 januari Svara

    […] Tonfiskröra […]

Post A Comment