Tonfiskröra, nybakt baguette & ljus öl

Så ser receptet ut på en mysig kväll framför TV:n. Efter att ha blivit bjuden på tonfiskröra på ett av kalasen vi varit på så blev vi sugna på mer… Vi köpte mörka baguetter som är förgräddade bara att slänga in i ugnen 7-10 minuter.. Väldigt tacksamt med något snabblagat så man hinner umgås med familjen!

Tonfiskröra

baguette

Du behöver:

3 ägg
1 rödlök
2 burkar tonfisk i olja eller vatten
några kvistar färsk bladpersilja
grovmalen svartpeppar, salt & dill
ca 2 dl Turkisk yoghurt

Hårdkoka äggen och hacka dem. Hacka rödlöken och persiljan. Blanda ner tonfisken – mosa sönder lite med gaffel. Tillsätt grovmalen svartpeppar, dill och salt. Tillsätt slutligen turkisk yoghurt för att binda samman allt.
Servera med nybakt baguette, lite gurka, tomat & fetaost.
Passar utmärkt att ätas till en iskall öl!

Trevlig helg mina vänner! 🙂