20 jan Ryggbiff, kokt broccoli & honungsstekta morötter
Ja, så lyder dagens middag! Är inne i en period då allt ska få sig en klick honung! I te, i matlagning, i bakning, i smoothie… ( Men akta så inte barn under 1 år får honung). Honungen jag använder har vi tagit med oss från Lerik (Azerbajdzjan) riktig bergshonung med vaxkakorna kvar! Förhoppningsvis kommer svärmor i April och har ännu en burk i sin kappsäck! 🙂
Honungsstekta morötter
Du behöver:
Morötter
smör
grädde
Honung
salt
Skär morötter med grönsaksskalaren så de blir riktigt tunna. Koka i lättsaltat vatten tills de börjar mjukna. Häll av vattnet. Tillsätt en klick smör, lite grädde & någon matsked honung. Koka tills grädden nästan är helt borta. Smaka av och se om du vill ha i mer honung för sötare smak!
annamaria
Posted at 21:39h, 20 januariEn sån leverantör skulle sitta fint. Låter jättegott och ser så krämigt gosigt ut.