15 jan Ugnsbakad Lax & Glaserad Brysselkål
Brysselkål, en liten goding som vissa hatar och vissa älskar! Vi använder den som ersättning till potatis, ris etc.. Tycker den passar alldeles utmärkt tillsammans med en bit lax! Om man glaserar den blir den mycket godar & smakrikare, brysselkålen i sig tycker jag är besk i smaken. Smakkombinationerna smälter samman bra med laxens sälta & hetta, mot brysselkålens sötma.. 🙂
Ugnsbakad Lax & Glaserad Brysselkål
Du behöver:
4 Tinade Laxfileér
1 paket grädde
Sambal Oelek
salt, citronpeppar, Red hot chili explosion & dill
1 nät brysselkål
3 msk smör
1 msk flytande honung
1 msk brun farin
Gör så här:
Placera laxen i en smörjd ugnsform, krydda laxen med lite salt & citronpeppar, in i ugn ca 10 minuter. Blanda grädden med lite salt, citronpeppar, dill, sambal oelek & red hot chili explosion. Häll över laxen och in i ugn i ytterligare 5 minuter. Klart för servering!
Putsa brysselkålen, skär bort stjälkarna och mörka blad.
Koka dem i saltat vatten ca 5 min.
Häll av vattnet och Bryn kålen i matfett, honungen och brun farin. Servera genast.
Jossan
Posted at 20:07h, 15 januariÅh där fick jag ett bra tips! Vi som äter lax typ varannan dag känns det som. 😀 Brysselkål blir ju perfekt till!! Ska jag prova snarast!
Johanna
Posted at 20:28h, 15 januariBrysselkål är mums filibabba 🙂
momma
Posted at 22:12h, 15 januarisoåg mumsfilibabba ut hede
KarinW
Posted at 23:16h, 16 januariErkänner att jag inte är någon älskare av brysselkål men till den där goda laxen så kanske…..
Trevlig helg på dig!
Jennie
Posted at 13:39h, 17 januariSmarrigt! Jag älskar brysselkål! 🙂 Mums!
Pingback:Ugnsbakadlax med Romsås « Kardemumma Gumman
Posted at 10:51h, 23 april[…] Recept på laxen hittar du tex här! […]
Anna
Posted at 16:30h, 01 juliUnderbart! Detta ska jag genast sätta igång och laga!