Efterlysning – Lakritssås till kött!

Efterlysning – Lakritssås till kött!

Jag söker en lakritssås till kött jaa, du läste rätt! Måste ju pröva lite annorlunda saker och inte bara de gamla vanliga! Dessutom säger min mamma att det är gott! Har ni något recept eller förslag på hur man kan göra en lakritssås till kött! Då menar jag inte en sån på tub! 😉

Funderade lite på att kunna lägga i lite krossat turkisk peppar i nån sås, men vilken ska man kunna utgå ifrån?

licorice

lakrits_os

lakrits_lrg

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
 • kryddburken
  Posted at 15:09h, 09 januari Svara

  Låter intressant! Hittade detta recept när jag googlade :

  Salvia- och Lakritssås
  5 dl kalvfond
  ½ dl färska salviablad
  ½ lakrisrot ca 5 cm
  salt
  svartpeppar
  3 msk maizenaredning
  30 g smör

  Koka upp fonden med salvia och lakritarot. Reducera till hälften. Strö maizenaredningen ner i såsen. Låt koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar. Sila. Rör ner smöret vid servering.

 • Jennie
  Posted at 20:08h, 09 januari Svara

  Hej !
  Du har fått en utmärkelse av mig för jag tycker väldigt mycket om din blogg! 🙂

  Trevlig Helg,
  Jennie

 • Per
  Posted at 19:48h, 27 augusti Svara

  Letade efter samma sak och hamnade här 🙂

  Provade såsen ovan men när reduktionen var klar så saknade jag ändå det jag hade tänkt mig från början. Därför gjorde jag lite hastigt en sås inspirerad av en lakritskola jag har brukat göra med chili och rosmarin.

  Färsk rosmarinkvist i olivolja (olivoljan gjör att den blir mer matig än “godisig”. En halv till en deciliter grädde. Sedan 1/4-1/3 lakritsekstrakt i stång som man kan köpa på apoteket (åtminstone innan privatiseringen) Mortlar denna lite lätt och blandar i. Krävs ganska hög temperatur för att det skall smälta. Smaka av med salt. Servera ca en matsked som tillbehör. Denna röra kan säkert även användas som bas i en mera “traditionell” sås då det blir mycket lakritssmak. Då passar det säkert bättre att hålla på rosmarinen till dess att man gör själva såsen. Det blev en del över så jag provar nog det till nästa helg.
  Summa summarum så blev det lammfile med salvia och lakritsrotsås , lakritsconfait 😉 med rosmarin och fänkålspuré.

Post A Comment