Barnmat: Pasta med köttfärssås!

Johanna, Lägger ut receptet här ifall nån fler vill koka lite barnmat! 🙂 Lite svårt med exakta mått då jag oftast höftar lite då jag lagar maten, sist gjorde jag med älgfärs och potatis, inte pasta! Men det går ju bara att byta ut om man vill!

Pasta med köttfärssås. (Från ca 8 månader)

1 gul lök
2 tomater (skalade)
3 morötter
1 liten bit rotselleri
1 burk tomatkross
1 vitlöksklyfta
50 g osaltat smör
2 dl saltfri buljong (hemmagjord eller köpt)
(½ dl grädde)
svartpeppar
basilika
400 g nötfärs (el. älg)

(frysta örter från felix)

Ca 300 g pasta! (Ex små pasta-stjärnor)

Koka pastan utan salt!
Skala morötter, rotselleri och lök, skär i bitar. Smält smöret i en stor gryta. Häll ner krossade tomater, skalade tomater i bitar, (Snitta ett grunt kors i tomatens blomända. Släpp ner tomaten i kokhett vatten 1–2 minuter eller tills skinnet börjar spricka. Ta upp med en sked och spola i kallvatten. Dra av skinnflikarna.)buljong, grädde, morötter, rotseller, lök och vitlök. Blanda ner köttfärsen. Krydda med basilika och peppar. Låt koka tills allt är mjukt och köttet genom kokt. Mixa såsen tillsammans med hälften av pastan, andra hälften blandas ner som den är!

(Själv brukar jag tillägga lite grädde, bara för att lyxa till det kanske?!) 😀