TikkaKyckling i Jordnötssås

mat-282
TikkaKyckling i Jordnötssås

2 Kycklingbröst fileér
1½ dl salta jordnötter
1 dl jordnötssmör
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
2 tsk curry
2 dl kokosmjölk
1-2 tsk sambal oelek
1 msk riven färsk ingefära
3 msk soja
1 msk brun farin (kan uteslutas)

Till marinering: Tikka rub krydda

Gör så här
1. Skär kycklingen i bitar och ringla över lite olivolja samt massera in Tikka Rub kryddan. Låt stå 30 minuter.
2.Fräs kycklingen i oljan några minuter och tillsätt pressad vitlök samt curry.
3. Häll i kokosmjölk, sambal oelek, ingefära, soja och farin. Sjud i 5 minuter. Tillsätt jordnötterna samt jordnötssmöret och låt det koka en stund.

Tips: Om man vill kan man trä kycklingen på spett och steka/grilla den skillt, och göra jordnötssåsen skillt!

Servera med ris, wokade grönsaker, sallad etc… 🙂